Acasă » Electricitate » Am sărbătorit câștigătorii premiilor la cea de-a IX-a ediție a Galei Energynomics Awards!

Am sărbătorit câștigătorii premiilor la cea de-a IX-a ediție a Galei Energynomics Awards!

20 decembrie 2021
Electricitate
energynomics

Peste 120 de reprezentanți ai comunității energetice din România au sărbătorit performanțele din industrie la cea de-a IX-a ediție a premiilor pentru excelență în energie Energynomics Awards! Încă o dată, platforma de comunicare Energynomics a oferit cadrul în care să fie premiate cele mai meritorii companii, proiecte și personalități ale anului în energie. George Niculescu, Secretar de Stat, Ministerul Energiei, Carolina Hidea, Economic Counselor, Embassy of the United States of America in Romania, Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședinte ANRE, și Cristian Nacu, Senior Country Officer Romania and Moldova, IFC World Bank, au deschis seara de gală a energiei, desfășurată la sala Grand Ballroom a hotelului Marriott din București.

În acest an, juriul a fost alcătuit din: Alexandru Pătruți, consilier CNR-CME, Ionuț Purica, expert IPE – Academia Română, Daniela Barbu, Director Direcția Eficiență Energetică, Ministerul Energiei, Radu Dudău, fondator și director EPG, Radu Bădiță, Director General Direcția Generală Monitorizare și Investigații ANRE, Mihai Drăghici, Director | Business Consulting EY, Vasile Iuga, expert independent, Valeriu Binig, Enel România.

Seara a inclus o intervenție din partea lui Dragoș Tuță, Fondator și Director Executiv Ambasada Sustenabilității în România.

Responsabilitate socială – MOL România

Vezi toate CANDIDATURILE!

La categoria Responsabilitate socială, susținută de Wiren, premiul a fost câștigat de MOL România, pentru programele sale extinse de responsabilitate socială în domeniile medical, educație și mediu. La această categorie au fost nominalizate 8 candidaturi dintre care cele mai multe voturi au fost obținute de Distribuție Energie Oltenia – Ucenic Electrician, Nuclearelectrica – CSR proactiv și transparent, OMV Petrom – Romania Plants for Tomorrow, Schneider Electric – Programul de asistență pentru angajați.

VEZI GALERIA EXTINSĂ CU FOTOGRAFIILE DE LA ENERGYNOMICS AWARDS 2022!

Eficiență energetică – Servelect

Vezi toate CANDIDATURILE!

Centrala în cogenerare realizată de Servelect pentru Cemacon a câștigat premiul pentru Eficiență energetică în acest an. La categoria susținută de Electroalfa, au fost mai fost nominalizate șapte candidaturi dintre care au primit cele mai multe voturi cele provenind din partea Convert, a Valmont company – Romania Cluster PV Plant, Distribuție Energie Oltenia – Inspecția cu drone, ProCredit Bank – Creditul ProEco, Transelectrica – Clădire inteligentă & pasivă (proiect pilot).

Finanțarea anului / Investiția anului – Electrica SA

Vezi toate CANDIDATURILE!

Premiul pentru Finanțarea / Investiția anului a fost câștigat de Electrica SA pentru că a obținut finanțări externe de peste 310 milioane de euro pentru proiecte de investiții în producția de energie electrică din surse regenerabile și pentru modernizarea rețelei de distribuție. La categoria susținută de RENOMIA-Gallagher, au fost mai fost nominalizate două candidaturi: Electroalfa – Investiții de peste 12 milioane de euro în dezvoltare, Hidroelectrica – Credit de 1,25 mld lei pentru achiziții în regenerabile.

Tranzacția anului – Romgaz

Vezi toate CANDIDATURILE!

Premiul pentru Tranzacția anului, o categorie susținută de Photomate, a fost obținut de Romgaz, pentru achiziția participației ExxonMobil la proiectul Neptun Deep. Printre nominalizări s-au mai numărat Electrica, Hidroelectrica și MOL România.

Premiul “Mihnea Constantinescu” pentru excelență în serviciul public – Elena Popescu

Premiul “Mihnea Constantinescu” pentru excelență în serviciul public a fost câștigat în acest an de Elena Popescu, Director General al Direcției Generale Politici Energetice în cadrul Ministerului Energiei. Juriul Energynomics a recompensat astfel contribuția domniei sale la coordonarea activităților, strategiilor și politicilor României în domeniul energetic în relație cu partenerii din Comisia Europeană, concretizată în aprobarea PNIESC (4 octombrie), negocierea secțiunii dedicate energiei în PNRR, aprobat pe 28 octombrie, precum și în negocierea Planului de restructurare al CE Oltenia, un proiect cu un impact major asupra industriei energetice românești, aflat încă în discuții.

Premiera anului – AXPO România

Vezi toate CANDIDATURILE!

La categoria Premiera anului, susținută de ING Bank România, premiul a revenit companiei Axpo România, pentru primul virtual PPA încheiat pe piața locală. Printre cele 7 proiecte nominalizate s-au mai numărat Economie la Energie – Primul comparator comercial de energie pentru consumatori casnici, European Energy – O nouă intrare pe piața din România, ProCredit Bank instalează stații de încărcare pentru mașini electrice, VOLT EVSE Distribution – O nouă intrare pe piața de servicii pentru parcuri și sisteme fotovoltaice.

Premiul pentru Managerul anului – Cosmin Ghiță, CEO Nuclearelectrica

Vezi toate CANDIDATURILE!

Premiul pentru Managerul anului a fost câștigat de Cosmin Ghiță, CEO Nuclearelectrica pentru performanța managerială concretizată într-un număr considerabil de indicatori, operaționali și financiari, precum și prin întărirea amprentei internaționale a companiei. La această categorie, susținută de SAS, au mai fost nominalizați Bogdan Badea, Hidroelectrica și Liviu Rotaru, Distribuție Energie Oltenia.

Premiul pentru reușite extraordinare – Tomis Team

Vezi toate CANDIDATURILE!

Tomis Team a câștigat acest premiu pentru brevetul de invenție acordat de Biroul Statelor Unite pentru Brevete și Mărci, referitor la soluția de eficiență pentru parcuri eoliene. Metoda echipei Tomis Team permite îmbunătățirea performanței turbinelor eoliene prin captarea fluxului de vânt maxim posibil și prevede 25% mai puține erori de măsurare decât celelalte metode de măsurare folosite în prezent în sectorul eolian național și internațional. La această categorie, susținută de Enevo Group, au mai apărut între nominalizări Automatica, Distribuție Energie Oltenia, EnergoBit Control Systems, Nova Power and Gas.

Premiul pentru întreaga carieră – Prof. Dr. Ing. Victor Vaida

Premiul pentru întreaga carieră a fost decernat domnului Prof. Dr. Ing. Victor Vaida, pentru mai bine de 50 de ani de activitate în industria energetică. În 2021, domnia sa a lansat volumul “Istoria centralelor termoelectrice cu combustibili fosili”. Categoria “Premiul pentru întreaga carieră” a fost susținută în aces an de CIS GAZ.

Tânărul profesionist în energie – Bogdan Leu, Transelectrica

Vezi toate CANDIDATURILE!

Câștigătorul ediției 2022 la această categorie este Bogdan Leu, inginer principal în cadrul Direcției Tehnice, Eficiență Energetică și Tehnologii Noi, este responsabil de proiectul Pilot DigiTEL Smart Vision și coordonează o echipă de implementare de circa 20 de oameni. Printre nominalizații la această categorie, susținută de Phoenix Contact, s-au mai numărat Adrian Săcuiu și Octavian Roșca – VOLT EVSE Distribution, Costinel Gheorghe – Distribuție Energie Oltenia.

Din 2013, premiile oferite de Energynomics au rolul de a recunoaște și răsplăti reușita și bunele practici în sectorul energetic din România. Partenerii Energynomics din acest an au fost Automatica, Axpo, CIS GAZ, Electrica, Electroalfa, Elgeka-Ferfelis, Enevo Group, EximBank, Hidroelectrica, ING Bank, MOL Romania, Nuclearelectrica, Phoenix Contact, Photomate, RENOMIA – Gallagher, Romgaz, SAS Romania, Schneider Electric, Transelectrica, Transgaz, Wiren.

Partenerii strategici ai Energynomics Awards 2021 au fost ACUE, AFEER, AIIR, FPPG, HENRO, PATRES, RPIA, RWEA.

Partener monitorizare: Klarmedia

Băuturile au fost oferite de Aqua Carpatica și Domeniile Sâmburești.

Au participat la Gala Energynomics Awards 2022 peste 120 de persoane, reprezentând organizații precum Academia de Studii Economice din Bucuresti, Fabiz, Academia Romana, ACE Software, ACROPO, AFEER (Asociatia furnizorilor de energie electrica), Ambasada UK, Ana Hotels, ANRE, BCR, Camera Deputatilor, CIS GAZ, CITR, CNR-CME, CRE, Datalabs Systems, E.ON, Economie la energie, Electrica, Electroalfa, Electrogrup, Energy Policy Group, Enevo Group, ENVISIA, Eximprod, EY, FPPG, HENRO, Hidroelectrica, Hitachi ABB, INFRA Group, ING Bank, Kawasaki, LAPP Romania, Enel, Marsh Broker Asigurare Reasigurare, Metaminds, MGM Energy, Ministerul Energiei, NAI Romania, NN Pensii, Nova Power, Phoenix Contact, Photomate, Powertis, Prime Battery, RENOMIA Gallagher, Romgaz, SAS, Șerban & Musneci Associates SRL, Servelect, Shell Lubricants Division, Siemens Energy, Simtel, Societatea Inginerilor Energeticieni din Romania – ne pot pune in NWL lor, de 2000 de persoane!, Tomis Team, Total Labs, Transelectrica, Valmont Irrigation, Volt, Wiren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *