Acasă » Interes general » Finanțarea / investiția anului – candidaturile anului 2021 la Energynomics Awards

Finanțarea / investiția anului – candidaturile anului 2021 la Energynomics Awards

29 noiembrie 2021
Interes general
energynomics

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2021 la premiile Energynomics, cu secțiunea Finanțarea / investiția anului, o categorie susținută de RENOMIA – Gallagher Au fost înscrise trei proiecte. Numai unul dintre ele va fi recompensat în cadrul Galei din 16 decembrie, dar fiecare companie și toți oamenii implicați în aceste proiecte merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulțumim tuturor companiilor și personalităților care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice românești în 2021 prin reușitele sale!

a

Electrica – Finanțări de peste 310 milioane de euro pentru proiecte de investiții

Grupul Electrica a obținut finanțări externe de peste 310 milioane de euro pentru proiecte de investiții în producția de energie electrică din surse regenerabile și pentru modernizarea rețelei de distribuție.

  • împrumut BEI de 120 de milioane de euro pentru Distribuție Energie Electrică România S.A. (DEER), filiala de distribuție a energiei electrice a Grupului Electrica
  • Împrumut BERD de 40 de milioane de euro pentru Distribuție Energie Electrică România S.A. (DEER), filiala de distribuție a energiei electrice a Grupului Electrica
  • Împrumut Erste Group Bank AG și Raiffeisen Bank Romania S.A de 150 de milioane de euro pentru Societatea Energetică Electrica S.A

Principalele obiective ale strategiei Grupului pentru sistemul de distribuție au în vedere optimizări pe trei arii: performanța operațională, calitatea serviciilor și optimizarea costurilor pentru consumatorul final. La acestea, se adaugă direcțiile strategice pe termen lung, axate pe dezvoltarea modelului de afaceri, coroborate cu pregătirea rețelelor de distribuție pentru a face față provocărilor tranziției energetice. Totodată, finanțarea proiectelor din sectorul producției de energie regenerabilă, atât în zona de operare, cât și în cea de tip greenfield reprezintă o reafirmare a angajamentului grupului Electrica de a contribui cu eforturi proprii la îndeplinirea obiectivelor de mediu ale Pactului Ecologic European.

 

Electroalfa – Investiții de peste 12 milioane de euro în dezvoltare

Electroalfa a derulat investiții de peste 12 milioane de euro în dezvoltare, tehnologii, extinderea spațiilor de producție, pentru a putea livra plus valoare clienților și un mediu de lucru sigur și armonios angajaților.

În prezent toate cele 4 fabrici din Botoșani (sediul central – fabrica de echipamente electrice de joasă tensiune, confecții metalice, echipamente electrice de medie tensiune, sheltere metalice) au spații modernizate sau noi construite, tehnologii moderne și condiții de lucru la standard internaționale.

 

Hidroelectrica – Credit de 1,25 miliarde de lei pentru finanțarea achizițiilor în regenerabile

Hidroelectrica a obținut un credit de 1,25 miliarde de lei de la BRD pentru finanțarea achizițiilor în regenerabile. Finanțarea, acordată pe termen de 7 ani, are ca obiect achiziția de participații și realizarea de investiții directe în proiecte operaționale bazate pe energia produsă de vânt sau solară.

Finanțarea acordată este în linie cu Principiile de finanțare verde ale Asociației Pieței Creditelor (LMA Green Loan Principles). Strategia de investiții și dezvoltare a companiei, vizând diversificarea în domeniul energiei regenerabile, destinația creditului, precum și angajamentele de raportare ale companiei cu privire la aspectele de mediu și caracteristicile proiectelor vizate, au permis calificarea acestui credit drept verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *