Acasă » Interes general » Tânărul profesionist în energie – candidaturile anului 2021 la Energynomics Awards

Tânărul profesionist în energie – candidaturile anului 2021 la Energynomics Awards

26 noiembrie 2021
Dezvoltare profesională
energynomics

Începem să prezentăm candidaturile anului 2021 la premiile Energynomics, cu secțiunea Tânărul profesionist în energie – o categorie susținută de Phoenix Contact. S-au înscris trei candidaturi. Numai una dintre ele va fi recompensat în cadrul Galei din 16 decembrie, dar fiecare companie și toți experții implicați în aceste proiecte merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulțumim tuturor companiilor și personalităților care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice românești în 2021 prin reușitele sale!

a

Adrian Săcuiu și Octavian Roșca – VOLT EVSE Distribution

Adrian Săcuiu, inginer software, 28 ani, a înființat în 2016 compania VOLT EVSE Distribution. Octavian Roșca, 28 ani, inginer energetician, i s-a alăturat ulterior în conducerea companiei. Împreună, cei doi au creat o soluție software care reduce durata de generare a unui proiect tehnic pentru programul de finanțare Electric Up de la câteva zile la doar câteva minute. Soluția software este în plin proces de optimizare, urmând a automatiza elaborarea de proiecte pentru o serie extinsă de programe de finanțare din domeniul energiei regenerabile. Compania are 40 de dosare admise în cadrul programului Electric Up, toate cele pe care le-a depus.

În 2021, VOLT a contractat execuția de proiecte fotovoltaice de 7.6MWp cu livrare în 2022, printre cele mai mari capacități antamate de către un furnizor de sisteme fotovoltaice din România, pe parcursul unui singur an.

 

Bogdan Leu – Transelectrica

Bogdan Leu, inginer principal în cadrul Direcției Tehnice, Eficiență Energetică și Tehnologii Noi, este responsabil de proiectul Pilot DigiTEL Smart Vision și coordonează o echipă de implementare de circa 20 de oameni.

Proiectul urmărește creșterea siguranței în activitățile de operare și mentenanță din stația electrică 400/110/20 kV Domnești prin folosirea tehnologiilor digitale de Realitate Augmentată.

Stația electrică 400/110/20 kV Domnești reprezintă un nod critic în asigurarea siguranței SEN, iar o bună pregătire a personalului operativ și posibilitatea asigurării suportului tehnic în activitățile de operare/ mentenanță reprezintă un aspect deosebit de important în vederea evitării unor consecințe negative asupra RET.

 

Costinel Gheorghe – Distribuție Energie Oltenia

La 33 de ani, Costinel Gheorghe deja bifează câteva reușite care vizează rețelele electrice, dezvoltarea sistemelor și proceselor interne, menite să eficientizeze și să digitalizeze activitatea companiei. De la 20 de ani, Costinel lucrează în cadrul Departamentului Sisteme de Comandă al Distribuție Energie Oltenia.

Din 2009 s-a alăturat echipei de implementare a noului sistem SCADA în companie. În 2011, a fost un membru important în echipa care a preluat în SCADA a CEE Fântânele-Cogealac și CEE Verbund.

În prezent, Costinel Gheorghe este parte importantă din echipa de proiect pentru reducerea SAIDI, SAIFI în rețeaua de joasă tensiune prin implementarea de automatizări moderne și eficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *