Acasă » Interes general » 2021: Un an plin de provocări, dar începutul unei perioade de noi investiții

2021: Un an plin de provocări, dar începutul unei perioade de noi investiții

20 decembrie 2021
Interes general
Bogdan Tudorache

Anul 2021 a fost unul plin de provocări pentru sectorul energetic, consideră George Niculescu, secretar de stat la Ministerul Energiei. Cu prilejul intervenției sale la cea de-a IX-a ediție a premiilor Energynomics, el s-a referit la eforturile întreprinse de Ministerul Energiei pentru a ajuta populația și firmele să treacă peste această perioadă de criză, iar piața să revină la normalitate din 2022. Ministerul Energiei sprijină investițiile în noile capacități regenerabile, după ce sectorul a trecut printr-o perioadă de stagnare în ultimii ani, în urma suspendării schemei de sprijin din 2013, a mai spus George Niculescu.

”Încercăm să recâștigăm încrederea investitorilor din acest sector. Există o serie de măsuri și fonduri pe care le au la dispoziție pentru a-și redeschide apetitul pentru astfel de investiții. În acest proces de tranziție energetică, suntem în plină parcurs de decarbonizare a economiei în general, și a sistemului energetic național. Fără nici un fel de dubiu, însă, cea mai mare provocare a acestui an a fost generată de creșterea prețurilor energiei electrice și gazelor naturale pe toate piețele din Europa, proces care n-a ocolit nici țara noastră”, a spus George Niculescu.

CITEȘTE ȘI Am sărbătorit câștigătorii premiilor Energynomics!

Ministerul Energiei a încercat să vină în sprijinul consumatorilor adoptând o serie de măsuri prin Ordonanța 118, care s-a modificat în Parlament, cunoscând o extindere a seriei de compensații pentru mai multe categorii de agenți economici. Măsura este luată pe o perioadă determinată, pentru ca piața să-și revină la normal. ”Încercăm să protejăm consumatorii finali, fie că e vorba de consumatori casnici sau agenți economici, prin acordarea unor serii de compensații”, a mai spus el.

Ediția din acest an a Energynomics Awards a fost susținută de Automatica, Axpo, CIS GAZ, Electrica, Electroalfa, Elgeka-Ferfelis, Enevo Group, EximBank, Hidroelectrica, ING Bank, MOL Romania, Nuclearelectrica, Phoenix Contact, Photomate, RENOMIA – Gallagher, Romgaz, SAS Romania, Schneider Electric, Transelectrica, Transgaz, Wiren.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *