Acasă » Interes general » Romcarbon și-a vândut participația din cadrul Green Group

Romcarbon și-a vândut participația din cadrul Green Group

3 martie 2023
Interes general
energynomics

Romcarbon Buzău (ROCE), lider în piața românească a reciclărilor de mase plastice, și-a vândut participația deținută în cadrul holdingului Green Group, proprietarul celui mai mare parc integrat de reciclare din sud-estul Europei, într-o tranzacție de 14,2 milioane euro, relevă date analizate de Profit.ro.

Tranzacția a fost derulată prin intermediul firmei Recyplat Limited, înregistrată în Cipru și pe care Romcarbon o controlează integral, care și-a cedat participația la Romgreen Universal Limited, tot cu sediul în Cipru, reprezentând 17,58794% din capitalul social. Profitul din vânzarea pachetului de acțiuni deținut în Green Group este de 45,7 milioane lei.

Compania asigură că vânzarea deținerii în Green Group nu înseamnă că Romcarbon va renunța la a mai investi în economia circulară, ci dimpotrivă, va continua în această direcție „având acum mai multe resurse pentru a le integra în activitatea de reciclare existentă”.

Fondul de investiții Abris a cumpărat Green Group de la Global Finance în 2016, companie care reunește șase firme de servicii de reciclare a deșeurilor și este al doilea cel mai mare producător de fibră regenerată din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *