Acasă » Electricitate » Noul premier Dorin Recean invită companiile energetice românești să investească în R. Moldova

Noul premier Dorin Recean invită companiile energetice românești să investească în R. Moldova

3 martie 2023
Electricitate
energynomics

Noul premier de la Chișinău, Dorin Recean, a invitat ieri agenții economici din România să investească în Republica Moldova, inclusiv în proiecte energetice. Prezent la București, oficialul a adăugat că a discutat cu prim-ministrul Nicolae Ciucă despre dezvoltarea parteneriatului strategic moldo-român în domeniul energetic. Recean a afirmat că au fost purtate discuții despre facilitarea încheierii unor contracte pe termen lung privind achiziția de energie electrică și gaze naturale.

Șeful Guvernului a declarat, după întrevederea avută la București cu premierul României, Nicolae Ciucă, că Chișinăul a deschis mai multe oportunități pentru mediul de afaceri, conform presei centrale din R. Moldova.

„România este cel mai important partener comercial al R. Moldova. În acest sens, vin cu un mesaj pentru oamenii de afaceri de pe ambele maluri ale Prutului pe care vreau să-i încurajez să-și extindă afacerilor și să folosească potențialul economic existent. În curând, vom avea chiar și piețele financiare integrate și, respectiv, piața financiară de la București va fi accesibilă în Chișinău. Oamenii noștri de afaceri vorbesc aceeași limbă, afacerilor noastre vorbesc aceeași limbă, iar prin transpunerea legislației europene, malurile Prutului devin și mai apropiate pentru mediul de afaceri”, a afirmat Dorin Recean.

„Ne dorim atragerea investițiilor companiilor din România în sectorul energetic din R. Moldova și cred că acest domeniu are un mare potențial în colaborarea noastră. Am pornit discuțiile despre facilitarea încheierii unor contracte pe termen lung privind achiziția de energie electrică și gaze naturale cu companii din sectorul energetic de pe malul drept al Prutului, în scopul diversificării surselor și creșterii securității aprovizionării cu energie în stânga Prutului”, a adăugat Recean.

Un comentariu la „Noul premier Dorin Recean invită companiile energetice românești să investească în R. Moldova”

  1. Pingback: Noul premier Dorin Recean invită companiile energetice românești să investească în R. Moldova - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *