Acasă » Evenimente » Nu rata! » Energynomics Awards 2021 – întrebări frecvente

Energynomics Awards 2021 – întrebări frecvente

8 iulie 2021
Evenimente
energynomics

Toți cei interesați să participe la ediția 2021 a premiilor pentru energie oferite de Energynomics sunt invitați să descopere informațiile relevante cu privire la eveniment, condițiile de participare, jurați și ceremonie.

DESCARCĂ FORMULARUL DE ÎNSCRIERE A CANDIDATURII!

În cazul în care vor mai apărea întrebări, echipa Energynomics va răspunde punctual, și, atunci când va fi cazul, va veni cu completări aici.

Despre Energynomics Awards

Î: Ce sunt premiile Energynomics?

R: Gala premiilor Energynomics, organizată de Energynomics, are rolul de a recunoaşte și recompensa succesul și bunele practici în sectorul energetic din România. Premiile sunt vitrina și oglinda în care companiile și profesioniștii din domeniul energiei se regăsesc și se prezintă în fața colaboratorilor și publicului larg drept model, reper sau inspirație.

Î: Cine finanțează premiile Energynomics?

R: Proiectul Energynomics Awards este în cea mai mare măsură autofinanțat, propus și organizat de Wing Media Energy Consulting, prin Energynomics, și partenerii săi. Partenerii includ multe dintre cele mai importante companii din industria energetică românească. Click aici pentru a afla mai multe despre unii dintre sponsorii noștri în 2021.

Î: Cine decide câştigătorii premiilor Energynomics?

R: Premiile Energynomics sunt evaluate în fiecare an de 6 până la 9 din cele mai importante personalități din industria energetică românească. Click pentru a vedea lista juraților pentru ediţiile din 2013, 20142015, 2016, 20172018, 2019 și 2020.

Î: De când există premiile Energynomics?

R: Premiile Energynomics au fost decernate pentru prima dată în 2013.

Î: Care sunt categoriile premiilor Energynomics?

R: Sunt 10 categorii, care se adresează organizațiilor, persoanelor fizice și proiectelor individuale:

 • Responsabilitate socială
 • Eficiență energetică
 • Tranzacția anului
 • Finanțarea / Investiția anului
 • Premiera anului
 • Managerul anului
 • Premiul pentru întreaga carieră
 • Premiul pentru reușite extraordinare
 • Premiul “Mihnea Constantinescu” pentru excelență în serviciul public
 • Tânărul profesionist în energie

Î: Ce primesc câștigătorii?

R: Finaliștii vor fi selectați din rândul tuturor candidaturilor primite de către echipa Energynomics, iar câștigătorii vor fi aleși de către un juriu independent. Câștigătorii premiilor Energynomics vor primi un trofeu Energynomics Awards – o statuetă concepută și realizată la cererea Energynomics.

Î: Unde pot găsi o listă a câștigătorilor ediției trecute?

R: Click pentru lista câștigătorilor premiilor Energynomics în 2013, în 2014, în 2015, în 2016, în 2017, în 2018, în 2019 și în 2020.

Beneficiile participării la Energynomics Awards

Î: Ce câștig dacă mă înscriu în competiție?

R: Există beneficii atât pentru cei care pregătesc și transmit candidaturi, precum și pentru cei care câștigă un premiu.

Avantajele participării

 • dovedește tuturor celor interesați că ești un partener dezirabil, care își cunoaște valoarea și este mândru de propriile reușite
 • îți permite să te asociezi cu cele mai puternice companii active în România

Avantajele câștigării unui premiu

 • câștigătorii vor beneficia de cea mai bună expunere prin canalele proprii Energynomics și ale partenerilor săi
 • reușita te înscrie în grupul de elită al industriei energetice din România
 • premiul îți aduce recunoaștere din partea comunității și un nivel ridicat de expunere publică pentru compania ta

Î: La ce nivel de expunere se pot aștepta câștigătorii premiilor Energynomics?

R: Gala Energynomics Awards va fi înregistrată, iar fragmente relevante vor fi postate online. Echipa Energynomics va asigura, de asemenea, o expunere de înaltă calitate pentru câștigătorii premiilor premiilor Energynomics prin canalele proprii Energynomics și prin cele ale partenerilor săi.

Î: Ce beneficii au ceilalţi candidaţi, în afara câştigătorilor?

R: Toate candidaturile vor fi prezentate în site-ul Energynomics înainte de încheierea votului juraţilor. Primii cinci clasaţi în fiecare categorie vor fi amintiţi în cadrul Galei, iar proiectele lor vor fi incluse în broşura Galei.

Î: Cum pot deveni partener la Gala premiilor Energynomics?

R: Cei interesaţi pot lua legătura cu echipa Energynomics, la adresa de e-mail office at energynomics.ro sau la telefon 021 230 20 22, pentru a evalua cele principalele tipuri de parteneriate pe care le propunem: partener oficial, partener strategic, partener media, partener principal (Premium package), sponsor (Business package), participant.

Î: Cât costă să câştig un premiu la Gala premiilor Energynomics?

R: Acesta este un beneficiu pe care nu îl putem garanta! Juriul are decizia ultimă asupra câştigătorilor, în urma unei analize transparente şi independente faţă de organizatori.

Înscrierea candidaturilor

Î: Cine poate fi nominalizat?

R: Orice organizație sau persoană care desfășoară activități în industria energetică românească poate fi nominalizată.

Î: Cine poate depune candidaturi?

R: Orice persoană, grup sau organizație poate depune candidaturi, inclusiv membri ai echipei Energynomics.

Î: Ce perioadă de timp luăm în calcul în prezentarea candidaturilor la Energynomics Awards 2021?

R: Intervalul de referință este noiembrie 2020 – octombrie 2021. Luăm în considerare proiecte încheiate în acest interval și doar ca excepție pe cele demarate, atunci când este vorba despre o premieră relevantă.

Î: Se pot înscrie agenții guvernamentale, municipalităţi sau organizații non-profit?

A. Da, orice organizație poate participa.

Î: Care este termenul limită pentru înscriere?

R: Pentru ediția 2021, termenul ultim de depunere a candidaturilor este 15 noiembrie.

Î: Există vreun formular de înregistrare standard sau un ghid de depunere?

R: Da, există un formular de înregistrare standard. Îl puteți descărca de AICI.

Î: Putem atașa alte materiale suplimentare (foto, video)?

R: Da. Puteți atașa orice alte materiale. Rugămintea este să precizați acest lucru printr-o bifă în căsuța respectivă a formularului de înregistrare.

Î: Există vreo taxă de participare?

R: Nu, accesul în competiție este gratuit și deschis pentru orice organizație – companie, ONG, asociație – care operează în sectorul energetic românesc, indiferent de mărime, sector de activitate sau structura acționariatului.

Î: Formularele de înregistrare sunt confidențiale?

R: Nu. Cu toate acestea, organizatorii se vor asigura că numai jurații vor analiza candidaturile și că informațiile din formularele de înregistrare nu sunt transmise altcuiva, înainte de Gala premiilor Energynomics. Informații generice despre fiecare candidatură vor fi publicate în broșura Galei, distribuită invitaților, iar candidaturile câștigătoare vor fi publicate pe site-ul web al evenimentului.

Î. De ce majoritatea categoriilor sunt definite atât de imprecis?

R. Fiecare organizație are o cultură, realizări unice și un mod aparte în care preferă să le comunice. Categoriile și condițiile de depunere sunt definite astfel încât fiecare organizație să poată identifica și expune propriile realizări într-o manieră specifică. Categorii și cerințe mai strict definite ar restrânge aria de selecție a candidaturilor, ceea ce organizatorii au dorit să evite.

Evaluarea candidaturilor

Î: Cine sunt jurații?

R: În fiecare an, premiile Energynomics sunt jurizate de 6 până la 9 din cele mai importante personalități din industria energetică românească. Click pentru lista juraților premiilor Energynomics din 2013, 20142015, 2016, 20172018, 2019 și 2020.

Î: Ce criterii aplică jurații?

R: Premiile își propun să promoveze abordări, idei și oameni care îndeplinesc următoarele principii fundamentale.

SUCCES – propunerile trebuie să poată proba succesul comercial în sectorul de activitate al companiei respective.
IMPACT – propunerile trebuie să aibă un impact cuantificabil asupra sectorului energetic, asupra comunității sau economiei în ansamblu.
INOVAȚIE – propunerile trebuie să poată proba introducerea în sectorul energetic românesc a unor produse/servicii/practici de business inovative care contribuie la dezvoltarea sănătoasă a afacerilor.

Î: Cum se desfăşoară deliberarea şi votul juraților?

R: În primele trei ediţii, fiecare jurat a evaluat individual fiecare candidatură, pe baza informaţiilor transmise de candidaţi şi puse la dispoziţie într-un format comparabil de către echipa Energynomics. Votul s-a desfăşurat electronic, prin agregarea automată a voturilor tuturor juraţilor (locul I – 5 puncte, locul II – 4 puncte, locul III – 3 puncte, locul IV – 2 puncte, locul V – 1 punct).

Din anul 2016, jurizarea are loc în cadrul unei întâlniri (final de noiembrie) pentru a delibera şi pentru a decide în urma unei dezbateri deschise câştigătorii fiecărei categorii, pe baza informaţiilor transmise de candidaţi şi puse la dispoziţie într-un format comparabil de către echipa Energynomics.

Ceremonia de decernare

Î: Când va avea loc ceremonia de premiere Energynomics Awards 2021?

R: Gala premiilor Energynomics 2021 va avea loc joi, 16 decembrie.

Î: Există vreun cod vestimentar impus?

R: Da, este recomandată ținută black tie.

Î: Cum pot lua parte la Gala Energynomics Awards 2021?

R: În condițiile cu totul extraordinare ale acestui an, numărul participanților la ceremonia programată la Hotel Marriott va fi foarte restrâns. Vă invităm să vă exprimați interesul de a fi prezenți la adresa de e-mail office at energynomics.ro.

Î: În ce fel va fi promovată ceremonia de premiere?

R: Ceremonia de premiere va fi înregistrată integral, iar fragmente relevante vor fi disponibile pe canalul YouTube al Energynomics.ro. Informaţiile cele mai importante, precum şi fotografii reprezentative vor fi publicate de Energynomics în canalele proprii şi ale partenerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.