Acasă » Evenimente » Câștigătorii premiilor la cea de-a VIII-a ediție a Galei Energynomics Awards!

Câștigătorii premiilor la cea de-a VIII-a ediție a Galei Energynomics Awards!

7 decembrie 2020
Evenimente
energynomics

Comunitatea energetică din România a sărbătorit performanțele din industrie la cea de-a VIII-a ediție a premiilor pentru excelență în energie Energynomics Awards! Încă o dată, platforma de comunicare Energynomics a propus cadrul în care să fie premiate cele mai meritorii companii, proiecte și personalități ale anului în energie. Niculae Havrileț, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, și Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, au deschis seara de gală a energiei, desfășurată ONLINE și transmisă integral în direct.

În acest an, juriul a fost alcătuit din: Alexandru Pătruți, consilier CNR-CME, Ionuț Purica, expert IPE – Academia Română, Sorin Elisei, Deloitte România, Radu Dudău, fondator și director EPG, Oana Mogoi,, Sector Head Utilities & Natural Resources, ING Bank România, Vasile Iuga, expert independent.

CITEȘTE ȘI Bogdan Chirițoiu: La sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor vom termina investigaţia împotriva Hidroelectrica

Seara a inclus prezentarea unei noi linii de activitate propuse de Energynomics – Energynomics Learning Center, într-un dialog între Varinia Radu, fondator și director executiv Energynomics, și Victor Șomfăleanu, CEO Europe Link (vezi înregistrarea), precum și intervenția Corinei Murafa, Co-Director Global Ashoka Planeta & Clima (vezi înregistrarea).

Responsabilitate socială – Electrica SA

Vezi toate CANDIDATURILE!

Premiul pentru Responsabilitate socială a fost câștigat de Electrica SA, pentru inițiativele de luptă împotriva efectelor pandemiei de Covid-9 și pentru continuarea programului de Granturi „Electrica pune România într-o nouă lumină”. La această categorie au fost nominalizate 12 candidaturi dintre care cele mai multe voturi au fost obținute de FPPG – Gaz de România, CEZ România – #energiepentrubine, OMV Petrom – Reconfigurăm traseul în pandemie, CEZ România – Ucenic electrician.

Eficiență energetică – ENGIE Romania

Vezi toate CANDIDATURILE!

Proiectul dezvoltat de ENGIE Romania Microcogenerare la Complexul Hotelier Steaua de Mare a câștigat premiul pentru Eficiență energetică în acest an. La această categorie au fost mai fost nominalizate șase candidaturi dintre care au primit cele mai multe voturi cele provenind din partea ENGIE România – Centrală fotovoltaică pentru Swisscaps România, Bjorn Heizung – Eficientizare energetică la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni (județul Suceava), MOL România – eficientizarea energetică a benzinăriilor de rețeaua proprie, CEZ Vânzare – Sisteme Fotovoltaice pentru #acasă.

Finanțarea anului / Investiția anului – Transgaz

Premiul pentru Finanțarea / Investiția anului a fost câștigat de Transgaz pentru finalizarea unei investiții de 479 de milioane de euro – faza I a conductei de transport al gazelor naturale BRUA.

Premiul pentru Managerul anului – Franck Neel – președintele FPPG

Vezi toate CANDIDATURILE!

Premiul pentru Managerul anului a fost câștigat de Franck Neel, președintele Federației Patronale Petrol și Gaze, pentru consolidarea FPPG prin proiecte comune cu marii actori din industria de petrol și gaze (Romgaz, Transgaz) alături de noii membri ce s-au alăturat Federației în 2020 (AMROMCO, Expert Petroleum). La această categorie au mai fost nominalizați Cosmin Ghiță – Nuclearelectrica, Sabin Posea – Eximprod, Sebastian Călugăr – CIS GAZ.

Premiera anului – Electrica Furnizare

Vezi toate CANDIDATURILE!

Premiul pentru Premiera anului a revenit companiei Electrica Furnizare, pentru preluarea parcului fotovoltaic Stănești, prin care liderul pieței de furnizare de energie electrică din România intră pe piața de producție de energie electrică. Printre proiectele nominalizate s-au numărat cele de la #better – Curs de locuire, Chinook Consulting Services – Primul proiect comercial de foraj orizontal direcțional din România, Distribuție Energie Oltenia – Programe avansate de digitalizare, Nova Power & Gas – pentru inovație și simplificare în procesul de contractare a serviciilor de energie, partnerg-i Energy Consultants – prima companie românească de consultanță în achiziția de servicii energetice.

Tranzacția anului – Macquarie European Infrastructure Fund

Vezi toate CANDIDATURILE!

Premiul pentru Tranzacția anului a fost acordat Macquarie European Infrastructure Fund, pentru achiziția principalelor operațiuni ale grupului CEZ în România. Printre nominalizări s-au mai numărat Electrica Furnizare și Dacian Petroleum.

Premiul pentru reușite extraordinare – Enevo Group

Vezi toate CANDIDATURILE!

Pentru construcția la cheie a stației electrice 132kV –zona de operare comună, Kuweit-Arabia Saudită compania, Enevo Group a fost recompensat cu Premiul pentru reușite extraordinare. Alte nominalizări au venit de la CIS GAZ și MOL România.

Premiul pentru întreaga carieră – Ștefan Gadola, Ioan Socea, Pal Peter, fondatorii grupului EnergoBit

Premiul pentru întreaga carieră a fost decernat domnilor Ștefan Gadola, Ioan Socea și Pal Peter – fondatorii grupului EnergoBit, pentru 30 de ani de activitate ai EnergoBit – 30 ani de excelență în industria energetică.

Tânărul profesionist în energie – Radu Marcu, Distribuție Oltenia, CEZ România group

Vezi toate CANDIDATURILE!

Inginerul Radu Marcu, absolvent al Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică Aplicată din Craiova, promoția 2014, a arătat o înclinație deosebită către implementarea noilor tehnologii, încă de la primul contact cu compania Distribuție Energie Oltenia. În scurt timp, a devenit responsabil cu monitorizarea proceselor automate de import citiri pentru facturare și validarea listelor de citiri neplauzibile. Din 2015, Radu a fost implicat în proiectul pilot 3 AMM de montare a peste 20 de mii de contoare SMART in Craiovița, proiect care i-a deschis noi perspective în dezvoltarea profesională. Printre nominalizații la această categorie s-au mai numărat Adrian Vintilă (CEZ România) și Andrei Erghelegiu (Eximprod).

Din 2013, premiile oferite de Energynomics au rolul de a recunoaște și răsplăti reușita și bunele practici în sectorul energetic din România. Partenerii Energynomics din acest an au fost CEZ România, Chinook Consulting Services, CIS GAZ, ENGIE România, Electrica Serv, ING Bank, Megaconstruct, MET România Energy, Nuclearelectrica, Romgaz.

Partenerii strategici ai energynomics Awards 2020 au fost ACUE, ARBIO, AFEER, AIIR, ARPEE, CNR-CME, EFdeN, EPG, FPPG, PATRES, ROEC, ROPEPCA, RPIA, RWEA, RBSTA.

Partener monitorizare: Klarmedia

Au urmărit Gala Energynomics Awards 2020 peste 2.000 de persoane, reprezentând organziații precum Aviva SRL, 3Seas Investment Fund, AlphaBlock, Alpiq, ANRE, Aponergy SAS, ARSC, Aspen Institute Romania, Axpo Energy Romania, Business France, BusinessMark, Centrul Roman al Energiei, CEZ Trade Romania, Chinook Consulting Services, Cluj Innovation Park, CNR-CME, CONAF Bucuresti, Coproform SRL, Ecoenergy LLC, EFdeN, Electrica SA, Electrocentrale Bucuresti SA, Electrotehnica Consult SRL, Enel X Romania, Energie Finanzierung und Kapital, EnergoBit, Energoconsult, Energy Distribution Services, ENGIE Romania, EPG, Erste Group, Eximprod Grup SA, Universitatea Politehnica din Bucureşti, FPPG, Geological Institute of Romania, Global Studies Center, Greencells, Hidroelectrica, IBN, ICI Bucharest, INCDTIM Cluj-Napoca, ING Bank, Institutul de Eenergetică, International Wind Energy Botosani SRL, Intrarom, Klarwin, Linde, LSG Building Solutions, MEN Industry Group, MFE, Michelin, Mitsubishi Corporation, MMC, partnerg-i Energy Consultants, Photomate, RADET Constanta, Rominterface Impex, Rompetrol Rafinare, Prefab, EFAB SA, Siemens, Transgaz, Somplast, Tractebel Engineering, Transelectrica, Transylvania Energy Cluster, Universitatea Petrol Gaze Ploiesti, Vestra Industry, Yokogawa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *