Acasă » Evenimente Trecute » Premiile energynomics 2014 – Seara de gală a industriei energetice românești

Premiile energynomics 2014 – Seara de gală a industriei energetice românești

28 noiembrie 2014
Evenimente Trecute
energynomics

A doua ediție a premiilor energynomics și-a desemnat câștigătorii! Aceștia au fost comunicați și celebrați pe 27 noiembrie, la Cercul Militar Național, în cadrul unei gale care a reunit peste 200 de lideri de vârf ai industriei energetice, precum și decidenți din industriile conexe și din rândul autorităților publice cu atribuții de reglementare și control.

Audienţa a fost formată în principal din manageri de top din companiile active în România, între care Kinga Daradics (MOL România), Martin Zmelik (CEZ România), Ion-Toni Teau (Transelectrica), Ioan Roșca (Electrica), Gehrig Schultz (Prospecțiuni), Michel Louboutin (Expert Petroleum), Mark Wagley (Hunt Oil), Yedil Utekov (KMG Internațional).

Alături de aceştia, au fost prezenţi numeroşi reprezentanţi ai mediului financiar, precum Cristian Sporiș (Raiffeisen Bank) și Septimiu Stoica (Bursa de mărfuri), dar şi avocaţi specializaţi în sectorul energetic şi manageri ai companiilor din sectoarele de suport: Mihaela Sârbu (SGS România), Robert Ghelasi (Energie Finanzierung und Kapital), Adrian Marcu (ICAP). Gala a fost onorată de prezența a numeroși experți și seniori ai sectorului energetic precum: Gheorghe Buliga (SIPG), Gheorghe Radu (SIPG), Dumitru Chisăliță, Eugenia Gușilov, Gheorghe Bălan (CNR-CME), Virgil Mușatescu (CNR-CME).

Seara a fost deschisă de trei personalități influente ale industriei energetice românești: Mihnea Constantinescu (Guvernul României), Iulian Iancu (CNR-CME) și Răzvan Nicolescu (Departamentul pentru Energie).

Vedetele serii au fost totuşi statuetele de bronz concepute şi realizate de Adrian Ilfoveanu.

Responsabilitate socială

Premiul pentru Responsabilitate Socială a fost câștigat de CEZ Rom
ânia pentru inițiativa sa intitulată Energie pentru Bine. Statueta a fost înmânată lui Martin Zmelik, Manager General al grupului CEZ în România, de către Mihaela Sârbu, Director de Dezvoltare la SGS România. Premiul a recompensat compania care a avut cel mai important impact asupra comunității în care activează (donații, sponsorizări, responsabilitate față de mediu, alte forme de CSR).

a

Eficiență energetică

2014-apostolPremiul pentru Eficiență Energetică a fost câștigat de OMV Petrom pentru proiectul Light Up – introducerea tehnologiei de iluminat LED în benzinăriile proprii. Oscarul pentru Eficiență Energetică a fost înmânat de către Martin Zmelik, Manager General CEZ România, lui Mădălin Apostol, Manager de Departament Proiecte Speciale, din cadrul structurii de Reglementare și Afaceri Publice al OMV Petrom.

Acest premiu a răsplătit compania care a implementat un proiect remarcabil de eficiență energetică la nivel național sau local, prin reducerea consumului de energie obținută, prin impactul favorabil asupra afacerii și mediului înconjurător, prin finanțarea atrasă și prin calitatea comunicării proiectului ca reper și model de bună practică.

Tranzacția anului

2014-kingaPremiul pentru Tranzacția Anului s-a îndreptat către MOL România, pentru contribuția avută în procesul de extindere a rețelei de benzinării a grupului petrol ungar MOL în țara noastră prin achiziția stațiilor de distribuție de carburanți deținute de grupul italian ENI sub marca AGIP. Statueta a fost înmânată directorul de țară al MOL România, Kinga Daradics, de către Cosmin Marinescu, Manager Vânzări la Tradeville.

Premiul recompensează compania care au reușit cea mai importantă procedură de achiziție/preluare/fuziune/farm-in/farm-out. Printre criteriile de analiză: mărimea și impactul operațiunii (raportat la mărimea inițială a companiei), perspectivele de dezvoltare ale companiei rezultate, gradul de inovație.

Finanțarea anului

2014-roscaPremiul pentru Finanțarea Anului a fost câștigat de Electrica SA, pentru listarea duală cu succes pe Bursele de Valori de la București și Londra, care a coborât participația statului în Electrica SA la sub 50%. Oscarul pentru atragerea a două miliarde de lei din oferta publică inițială fost primit de Ioan Roșca, Directorul General al companiei de distribuție și furnizare. Premiul a fost înmânat de Sorin Paul Suciu, Manager departament Petrol și Energie la Raiffeisen Bank România.

Premiul acestei categorii recompensează compania care a reușit cea mai inventivă și de impact finanțare pentru sectorul energetic din România. Printre criteriile de analiză: structura acordului de finanțare, impactul asupra companiei finanțate, creșterea de afacere anticipată, beneficii pentru acționari.

Premiera anului

2014-aldeaCategoria Premiera Anului a fost câștigată de Wind Power Energy, companie din grupul Monsson, pentru inițiativa aducerii în România a Academiei de surse regenerabile de energie, organizație educațională care să pregătească, să certifice și să re-certifice tehnicieni în acest domeniu. Oscarul a fost înmânat Mihaelei Aldea, director executiv Monsson Group, de către Carmen Neagu, Președinte al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica.

Acest premiu recompensează compania care a venit cu cea mai interesantă noutate în acest an: intrare nouă în România, extindere de domeniu, nou proiect de amploare, tehnologii neutilizate până în prezent.

Managerul anului

2014-roscaTitlul de Managerul Anului a fost acordat lui Ioan Roșca, Director General la Electrica SA, pentru coordonarea campaniei de listare duală la Londra și la București a grupului de companii deținut până de curând de stat. Oscarul acestei categorii a fost înmânat de Hezi Shayb, Director Executiv la Next Koppel Sixt.

Premiul răsplătește cel mai inventiv, inspirațional și de impact manager din sectorul energetic românesc. Printre criteriile de analiză: managerul a probat capacități de lidership, a contribuit la creșterea companiei, a introdus și aplicat strategii de business inovative.

Premiul pentru întreaga carieră

2014-nicolcioiuPremiul pentru întreaga carieră a fost câștigat de Alexandru Nicolcioiu, Director de Producție la Rompetrol Rafinare, companie deținută de KMG International, fost Rompetrol Group. Titlul a fost înmânat de Michel Louboutin, președinte al asociației petroliere ROPEPCA. Premiul recompensează o personalitate a industriei energetice din România care a demonstrat capacități de lider, a adus contribuții la dezvoltarea companiei, a introdus și aplicat strategii de afaceri și pedagogice inovative.

a

Premiul pentru reușite extraordinare

2014-teauCategoria reușitelor extraordinare a fost adjudecată de Transelectrica, operatorul de transport și de servicii de sistem pentru energie electrică, pentru implicarea în cuplarea a patru piețe naționale de energie electrică, prin intermediul filialei sale OPCOM. Premiul a fost primit în numele companiei de Ion Toni-Teau, Director General la Transelectrica, înmânat de Camil Aliman, Manager Zonal pentru România și Ungaria al Ridge Tool Europe, o companie a grupului american Emerson. Premiul recompensează compania care s-a remarcat printr-o reușită punctuală, cu mare impact, care a atras atenția și a devenit reper în cadrul industriei, pe parcursul ultimului an.

Tânărul Profesionist în Energie

2014-costianuPremiul categoriei Tânărul Profesionist în Energie a fost câștigat de Daniel Răzvan Costianu, Manager de Proiect la ABB Romania, și a fost înmânat de Iulian Iancu, președintele Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei, organizație care are un program dedicat viitorilor lideri energeticieni ai României.

Proiectul energynomics Awards este propus și organizat de Wing Media Energy Consulting, prin energynomics.ro și partenerii săi. Printre partenerii din acest an s-au numărat Ridgid, SGS România, Helvetansa, GSP România, Raiffeisen Bank, Artmark, Rottco, Automobile Bavaria, Transelectrica, ROPEPCA, Sixt New Kopel, LeasePlan, ALD Automotive, Interaviation.

Premiile energynomics 2014 s-au bucurat și de sprijinul a numeroși parteneri strategici, între care ROEC, CNR-CME, UPG, Aspen Institute, ROGBC, EPG, RPIA, ARPEE și CRE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *