Acasă » Evenimente Trecute » Liderii industriei au onorat Gala energynomics Awards 2013

Liderii industriei au onorat Gala energynomics Awards 2013

25 septembrie 2013
Evenimente Trecute
energynomics

Peste 150 de invitaţi au participat zilele trecute la prima ediţie a premiilor oferite de energynomics.ro. Au fost decernate 8 premii pentru excelenţă în energie, într-un cadru pe cât de festiv, pe atât de cald. Audienţa a fost formată în principal din manageri de top din companiile active în România, între care Oleg Shurubor (Lukoil Overseas), John L. Knapp (ExxonMobil), Arina Baltazar și Justus Kay (Schlumberger), Lucian Stancu (Romgaz), Dave Kennedy (Lufkin), Liviu Ilași (Conpet), Cătălina Dragomir (Vestas Romania), Dumitru Constantin (Petrotel Lukoil), Daniela Lulache (Nuclearelectrica), Vasile Munteniță (Romelectro).

Alături de aceştia, au fost prezenţi numeroşi reprezentanţi ai mediului bancar, precum Daniel Kozak (Banca Mondială) și Cristian Sporiș (Raiffeisen Bank), dar şi avocaţi specializaţi în sectorul energetic şi manageri ai companiilor din sectoarele de suport: Sergiu Iordache (DSV Solutions), Ionel Nițu (Intergraph), Iulia Petrea (Certification International), Robert Ghelasi (Energie Finanzierung und Kapital), Valeriu Binig (Deloitte), Kurt Weber (Horvath & Partners), Adrian Marius Dobre (British Romanian Chamber of Commerce).

Daniel Apostol a condus ceremonia cu stil şi siguranţă, prezentând cu egală simpatie fiecare nominalizare. Lideri ai industriei precum Ron Carpenter (Amromco), Bogdan Popescu (Zeta Petroleum) sau Gehrig Schultz (Prospecțiuni) au conferit propria greutate statuetelor cu baza de granit, însoţind înmânarea premiilor cu urări de bine.

Vedetele serii au fost totuşi statuetele de bronz concepute şi realizate de Adrian Ilfoveanu special pentru acest eveniment. Ele au dat concretețe artistică premiilor simbolice, decise de juriu.

Premiul pentru Responsabilitate socială – Adrem Invest, pentru Şcoala de Inovaţie.

Premiul pentru Finanțarea anului – Compania de management a Fondului Proprietatea, Franklin Templeton, pentru vânzarea a 1,2% din Petrom

Premiul pentru Managementul deșeurilor – Petrotel-Lukoil, pentru finalizarea ecologizării batalurilor istorice.

Premiul pentru Tranzacţia anului – Romgaz, pentru cea mai importantă ofertă publică iniţială a anului – listarea cu succes atât pe Bursa de Valori Bucureşti, cât şi pe London Stock Exchange a 15% din companie

Premiul pentru reușite extraordinare – Institutul de Fizica şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei pentru proiectul laserului de la Măgurele, care va fi cel mai mare din lume.

Premiul pentru Premiera Anului – Amromco Energy, pentru că a adus în România casa de trading de energie Mercuria, a patra ca mărime din lume.

Premiul pentru Managerul anului – Mariana Gheorghe, director general la OMV Petrom, pentru profiturile record raportate de companie în ultimii ani

Premiul pentru întreaga carieră – profesorul universitar emerit doctor inginer Aureliu Leca.

Premiile au strălucit apoi pe mesele câştigătorilor în vreme ce participanţii la Gala au petrecut ceva mai mult de o oră schimbând impresii şi gustând din oferta culinară fusion propusă de Zebra Catering.

Puterea de decizie s-a întâlnit cu expertiza de vârf – Ioan Dan Gheorghiu (Guvern și ISPE), Iulian Iancu (CNR-CME), Nicolae Havrileț (ANRE), Alexandru Săndulescu (Ministerul Economiei), Claudiu Dumbrăveanu (ANRE), Carmencita Constantin (ISPE), Emil Calotă (ANRE), Călin Vilt (CNR-CME), Gheorghe Buliga (Societatea Inginerilor de Petrol si Gaze), Jean Constantinescu (ROENEP), Nicolae Antonescu (UPG Ploiești), Virgil Mușatescu (CNR-CME), Stelian Alexandru Gal (CRE) – într-un moment rarisim pentru spaţiul public românesc: sărbătorirea performanţei şi celebrarea excelenţei.

Un prim pariu câştigat de echipa energynomics.ro! După lansarea site-ului şi a revistei energynomics.ro, echipa condusă de Sergiu Spătaru promite să răsfeţe industria energetică şi în 2014 cu aceleaşi ingrediente: eleganță, profesionism, abnegație.

Totul pentru a face din industria energetică din România mai mult decât un spaţiu al concurenţei – o comunitate de interese şi valori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *