Acasă » Regenerabile » Geotermal » Oradea are parteneri pentru valorificarea energiei geotermale

Oradea are parteneri pentru valorificarea energiei geotermale

8 iulie 2021
Geotermal
Gabriel Avăcăriței

Primăria Oradea evaluează singura ofertă depusă pentru valorificarea energiei geotermale în asociație cu pompe de căldură în cartierul Nufărul I, anunță Transilvania Business.

Asocierea formată din Elsaco Electronic SRL – lider de asociere și Energomontaj SA – asociat, avându-i ca terți și subcontractanți pe SC Daflog SRL și Petrostar SA, a propus un proiect de 78,28 milioane de lei fără TVA. Durata de execuție este de 60 luni pentru proiectare și execuție.

„După două proceduri anulate administrativ din cauza lipsei de oferte, avem în sfârșit un ofertant pentru proiectarea și execuția lucrărilor la acest important proiect, ai cărui beneficiari direcți vor fi cei aproximativ 13.625 locuitori ai cartierului Nufărul I, respectiv 6.217 apartamente, instituții publice și agenți economici care au spații comerciale la parterul blocurilor din cartier”, a declarat primarul Florin Birta.

Scopul proiectului este creșterea utilizării resurselor locale de energie regenerabilă geotermală pentru prepararea agentului termic de încălzire și apă caldă de consum precum și realizarea de noi capacități de producție a energiei termice în sistemul de termoficare centralizat SACET Oradea, cu energie geotermală provenită de la forajele de adâncime din cartierul Nufărul. Elementul de noutate din studiul de fezabilitate este dat de utilizarea pompelor de căldură, care permit recuperarea unei călduri suplimentare din apa geotermală

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *