Acasă » Interes general » Ucrainenii au lovit cu rachete platforme petroliere din Marea Neagră, lângă Insula Șerpilor

Ucrainenii au lovit cu rachete platforme petroliere din Marea Neagră, lângă Insula Șerpilor

energynomics

Armata forțelor de apărare ucrainene a lovit cu rachete două platforme petroliere din largul Crimeei, potrivit unui oficial pro-rus din regiune. Acestea au aparținut Ucrainei, dar au fost confiscate de ruși în 2014, susțin ucrainenii, conform timpul.md.

Ucraina a lansat un atac cu rachete asupra platformelor petroliere offshore din Marea Neagră, în largul peninsulei anexate Crimeea, susține un oficial pro-rus, citat de Reuters. Este vorba de platformele de foraj ale Cernomorneftegaz, a susținut într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii Crimeea.

Potrivit lui Serghei Askionov, trei persoane au fost rănite iar alți șapte muncitori sunt dați dispăruți. Informația a fost confirmată atât de surse ucrainene, cât și cele ruse, însă Reuters nu a putut verifica detaliile în mod independent.

Platformele de foraj ale Cernomorneftegaz, care au fost atacate de armata ucraineană, sunt situate în Marea Neagră, în zona Insulei Şerpilor, controlată de ruși, a declarat deputatul Dumei de Stat din regiunea Crimeea, Mihail Șeremet, citat de RIA.

Rusia a confiscat platforme de foraj la 100 km de Odessa și 150 km de Crimeea în 2014. Acestea erau folosite și pentru a monitoriza zonele, potrivit Unian. Acum, Rusia nu va mai putea produce gaze în zona ucraineană de la Marea Neagră, susține Unian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.