Acasă » Electricitate » RWEA reconfirmă conducerea: Carlo Pignoloni președinte, Adrian Borotea vicepreședinte

RWEA reconfirmă conducerea: Carlo Pignoloni președinte, Adrian Borotea vicepreședinte

energynomics

Alegerile din cadrul Asociației Române pentru Energie Eoliană (RWEA) au reconfirmat conducerea curentă, astfel încât Carlo Pignoloni – CEO și country manager Enel România, rămâne în funcția de președinte al Asociației, iar Adrian Borotea – director Strategie şi Agendă Europeană, CEZ România, își păstrează funcția de vicepreședinte al Asociației.

Carlo Pignoloni, președinte RWEA din 2020, a revenit în România în 2019, pe poziția de country manager al Enel, după ce a condus operațiunile Enel Green Power în Italia și a coordonat timp de 2 ani operațiunile de dezvoltare a proiectelor din Europa și Africa de Nord. Carlo Pignoloni are o experiență anterioară în România, contribuind în mod activ la dezvoltarea și construcția de capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile între 2008 – 2011, în cadrul Enel Green Power România, din poziția de director general.

Adrian Borotea, vicepreședintele şi director executiv RWEA din anul 2017, este director, Direcția Strategie de Grup şi Agenda UE în CEZ România, companie ce face parte din cadrul Grupului CEZ în România. Anterior rolului de vicepreședinte şi director executiv, domnul Adrian Borotea a fost membru în board-ul Asociației din anul 2012 şi are o vastă experiență legată de politicile acestui sector.

”Sub coordonarea conducerii actuale, RWEA va continuă  promovarea energiei regenerabile şi a tranziției energetice în România. Vorbim despre o asociație în plină expansiune, foarte receptivă la nevoile industriei și mereu prezentă în dezbaterile la nivel național şi european. Reglementările și actele legislative care stau la baza dezvoltării surselor regenerabile necesită consecvență și armonizare cu liniile directoare europene, iar RWEA va semnala și aborda în mod continuu discrepanțele care ar putea perturbă sau periclita dezvoltarea surselor regenerabile”, se arată în comunicatul RWEA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.