Acasă » Termo » PMB va lansa procedura de achiziție pentru închirierea a 10 centrale termice modulare

PMB va lansa procedura de achiziție pentru închirierea a 10 centrale termice modulare

21 iunie 2022
Termo
energynomics

Primăria Capitalei va lansa procedura de achiziție pentru închirierea a zece capacități modulare de producere a energiei termice, a anunțat primarul general al Bucureștiului, Nicuşor Dan.

„Intrăm în linie dreaptă în ceea ce priveşte achiziția publică de servicii pentru 10 centrale provizorii mobile, care vor fi poziționate lângă 10 puncte termice din Municipiul Bucureşti şi care vor funcționa în caz de avarie pe rețea sau în funcție de parametrii reduşi pe rețeaua de transport. Cele 10 puncte termice deservesc un număr total de 170 blocuri şi 27 societăți comerciale. Dintre acestea, 3 puncte termice sunt în sectorul 3 (1 Labirint, PT 3 Labirint şi PT 4 Labirint), un punct termic este în sectorul 4 (Livada Nouă), 3 puncte termice sunt în sectorul 5 (10 Mărgeanului, PT 11 Mărgeanului, PT 9 Mărgeanului) şi 3 puncte termice sunt în sectorul 6 (PT 4/10, PT 7 Virtuții, PT 8 Virtuții). După finalizarea documentației, vom lansa în SICAP procedura de achiziție pentru închirierea acestor capacități modulare de producere a energie termice”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, valoarea estimată pentru închirierea celor 10 capacități modulare de producere energie termică este de aproximativ 16,2 milioane lei fără TVA.

„Estimăm că punerea lor în funcțiune se va realiza până la începerea sezonului rece, durata de închiriere fiind de 12 luni. Capacitățile modulare vor avea o putere termică instalată cuprinsă între 1-2 Gcal/h”, a adăugat primarul general.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.