Acasă » Regenerabile » Termen extins pentru dezbaterea publică pe proiectul de lege privind energia eoliană offshore

Termen extins pentru dezbaterea publică pe proiectul de lege privind energia eoliană offshore

22 august 2023
Eolian
energynomics

Ministerul Energiei a prelungit până pe 1 septembrie dezbaterea publică privind proiectul de lege care are în vedere măsurile necesare pentru exploatarea energiei eoliene offshore și modificarea și completarea unor acte normative din domeniul energiei. Documentul a fost publicat pe 18 iulie și include detalii privind introducerea unei scheme de sprijin pe bază de Contracte pentru diferență pentru construcția și operarea de centrale electrice eoliene offshore cu o capacitate de producție energie electrică de 3 GW, până în anul 2035.

Principalele atribuții cu privire la coordonarea dezvoltării proiectelor de producere a energiei eoliene offshore revin Ministerului Energiei și Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO). Mai multe detalii AICI!

Energia eoliană offshore este un instrument major pentru obiectivul european de reducere a dependenței de importurile de combustibili fosili și de decarbonare, afirmă Sebastian Burduja, ministrul Energiei, iar „potențialul eolian la Marea Neagră este unul uriaș”.

Persoanele interesate pot trimite până la data de 1 septembrie inclusiv, în scris, propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ la adresa ministerului din str. Academiei nr. 39-41, sector 1, București sau la următoarele adrese de email: juridic @ energie.gov.ro și office.pieteenergie @ energie.gov.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *