Acasă » Regenerabile » RWEA organizează o școală de vară pentru jurnaliști

RWEA organizează o școală de vară pentru jurnaliști

22 august 2023
Regenerabile
energynomics

RWEA SUMMER SCHOOL își va deschide pentru a doua oară porțile în această vară, pe 24 și 25 august, de data aceasta pentru jurnaliști din domeniul economic cărora le va oferi o experiență educațională interactivă și informativă despre energia regenerabilă. Cursanții vor dobândi cunoștințe aprofundate despre sursele de energie regenerabilă, țintele climatice, legislație, finanțare, integrarea în sistem și despre resursele umane din domeniu. Ediția specială cu presa se va desfășura la RenewAcad, in Constanța, în parteneriat cu RPIA – Romanian Photovoltaic Industry Association.

Cursurile și prezentările susținute de experți în domeniu vor oferi informații actualizate și relevante despre industria energiei regenerabile. Jurnaliștii vor avea șansa de a interacționa și de a pune întrebări lectorilor, ceea ce le va permite să obțină o perspectivă mai ampla asupra subiectului. Școala de vară reprezintă o oportunitate unică pentru reprezentanții mass media de a participa la cursurile unor specialiști recunoscuți din domeniul energiei.

Temele cursurilor RWEA SUMMER SCHOOL cu PRESA sunt :

  • Abordarea Uniunii Europene în procesul de atingere a neutralității climatice – etapa 2030, obiectivul 2050
  • Cadrul legislativ pentru energia regenerabilă în România în contextul țintelor climatice
  • Schimbările legislative convergente pentru dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă
  • Integrarea producătorilor RES în piața de energie electrică din România
  • Forța de muncă și tranzițiile către energiile verzi
  • Fondurile Europene și finanțarea proiectelor de energie regenerabilă

Această experiență educațională va oferi participanților șansa de a se dezvolta profesional și de a aduce informații actualizate și relevante publicului larg. De asemenea, inițiativă evidențiază importanța colaborării dintre mediul economic, cel academic și cel jurnalistic în promovarea unei informări corecte si de calitate în domeniul energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *