Acasă » Proiecte speciale » Monitorul marilor proiecte fotovoltaice din România

Monitorul marilor proiecte fotovoltaice din România

Parteneri

 

Despre raport

Pe măsură ce avansează implementarea la scară largă, noi vă ajutăm să țineți pasul cu evoluția proiectelor noi (și a celor existente) din sectorul energiei fotovoltaice. Aceste informații actualizate vă vor ajuta să vă orientați într-un peisaj în continuă mișcare.

Pentru informații utile, pentru un networking mai bun și conexiuni mai relevante, contactați-ne la [email protected].

Ce vă propunem

  • O prezentare sintetică a stadiului actual și a evoluțiilor estimate pentru proiectele fotovoltaice de scară mare din România
  • Analizăm peste 850 de fișe informative ale proiectelor fotovoltaice de scară mare
  • Fiecare fișă include dimensiunea proiectului, locația și data estimată a PIF
  • La fiecare proiect este precizat nivelul de pregătire
  • Monitorizăm companiilor implicate în fiecare proiect
  • Peste 20 de infografice care evidențiază cele mai relevante caracteristici ale sectorului

 

Pentru raportul Monitor PV detaliat, solicitați o ofertă personalizată la [email protected] sau la tel. 0722 19 19 28.

Contribuții

Autor Gabriel Avăcăriței, Redactor șef, Energynomics

România și-a stabilit obiective ambițioase pentru dezvoltarea surselor de energie regenerabilă, inclusiv a energiei solare. Acest articol oferă o imagine de ansamblu comprehensivă a situației actuale a proiectelor fotovoltaice la scară largă din România, acoperind detaliile proiectelor, nivelurile de pregătire, principalii actori și impactul general asupra sectorului energetic și asupra mediului.

Autor George Niculescu, Președintele ANRE

Puterea instalată în capacitățile de producere a energiei electrice este de 18,3 GW. Capacitățile instalate în principalele tehnologii regenerabile sunt de circa 3 GW în surse eoliene, reprezentând o pondere în puterea totală instalată de 16,39%, respectiv de circa 1,6 GW în surse fotovoltaice, cu o pondere de 8,88% din puterea totală instalată.

  • BERD sprijină extinderea surselor de energie regenerabilă

Autor Mihaela Mihăilescu, Director adjunct România, BERD

BERD este unul dintre principalii furnizori de finanțare verde, cu în baza unui angajament ca minim 50% din finanțările sale să meargă către domeniul ecologic până în 2025, un obiectiv pe care l-a îndeplinit în ultimii trei ani în România.

Autor Irene Mihai, Policy Officer, RPIA

În timp ce tendințe timide de dezvoltare a unui lanț valoric la nivelul României au fost observate încă din perioada 2010-2014, niciuna dintre cele 166 de companii europene care produc diferite componente și tehnologii necesare industriei fotovoltaice nu își are sediul sau activitatea pe teritoriul țării noastre, ceea ce reprezintă un dezavantaj economic și strategic.

  • Recomandări privind dezvoltarea unui proiect fotovoltaic în România

Autor Varinia Radu, Partner CMS, Head of Energy and Projects, România și Ramona Dulamea, Counsel, CMS

Ultimii trei ani au repus România pe harta investițiilor în surse regenerabile de energie SER, cu un apetit fără precedent din partea investitorilor globali care se ridică la peste 30 GW în proiecte în curs de dezvoltare, unele dintre acestea printre cele mai mari din Europa în ceea ce privește dimensiunea planificată.

  • Considerații privind mecanismele de echilibrare și comerciale care pot sprijini proiectele fotovoltaice

Autor Zoltan Nagy-Bege, Energy Market Department Director Ciga Energy

Pentru investitorii din sectorul energiei regenerabile care nu au experiență de operare în România, una dintre necunoscutele esențiale este legată de activitatea de echilibrare și de costurile de echilibrare a producției de energie intermitentă. Costurile de echilibrare pot varia destul de mult în funcție de piețele la care participă producătorul, de comportamentul acestuia sau de modul de tranzacționare pe piețele de energie, dar și de previziunile folosite de producătorii de energie regenerabilă.