Acasă » Regenerabile » Solar » Large scale » România trebuie să investescă cu înțelepciune banii pentru energie verde

România trebuie să investescă cu înțelepciune banii pentru energie verde

17 aprilie 2024
Eolian
energynomics

România și Uniunea Europeană trebuie să decidă cu atenție unde și cum să aloce fondurile disponibile pentru energia verde și tranziția verde, potrivit lui Ioannis Kalapodas, șeful reprezentanței din România a European Energy.

„România și Uniunea Europeană trebuie să gândească într-o manieră creativă și să stabilească unde vor fi folosiți toți acești bani. În ceea ce privește România, potențialul este prezent, dar nu cred că țara este încă pregătită. Încă nu avem idee unde vrem să mergem și cât de repede vrem să o facem. Este ușor să stabilești obiective pentru 2035 și 2050, dar nu este suficient pentru piață, întrucât piața este motorul. Avem nevoie de un plan”, a declarat Kalapodas, cu ocazia conferinței “Proiectul Hidrogen – ce pregătește România”, organizate de Energynomics.

 

European Energy are în România un portofoliu de proiecte verzi de 2 GW. Strategia companiei se bazează pe patru piloni, și anume energia solară, energia eoliană onshore și offshore și tehnologiile din downstream. European Energy dezvoltă în România mai multe proiecte de energie verde de aproximativ 2 GW, din care 1.521 MW sunt solare și 525 MW sunt eoliene. Compania a obținut deja aprobarea de conectare la rețea pentru o capacitate de 558 MW, din care 125 MW sunt proiecte eoliene și 433 MW solare.

Compania este activă în principal în țările OCDE, dar este prezentă și în Brazilia, SUA și Australia. În cursul anului 2023, European Energy și-a continuat eforturile de creștere a activităților de dezvoltare de proiecte, inclusiv dezvoltarea de proiecte green-field, parteneriate și achiziții de active pregătite pentru construcție.

DDESCARCĂ PREZENTAREA LUI IOANNIS KALAPODAS

„Nu este vorba doar de conservarea mediului; este o problemă mai mult financiară și mai durabilă, iar energia este unul dintre principalii factori determinanți pentru creștere și îmbunătățirea nivelului de trai”, a conchis acesta.

Conferința “Proiectul Hidrogen – ce pregătește România” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: Elektra Renewable Support și Horváth.

Cu această ocazie, a fost lansat volumul „Discuții despre vectorul de energie hidrogen”, publicat de Editura Didactică și Pedagogică în colecția „Academica energie” sub semnătura autorilor Ioan Iordache, Dumitru Chisăliță, Hans Marius Shuster, Cristian Călin și Oana Dumitrean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *