Acasă » Electricitate » Concurența a autorizat tranzacția prin care Engie România preia EP Wind Project Six

Concurența a autorizat tranzacția prin care Engie România preia EP Wind Project Six

25 aprilie 2024
Electricitate
energynomics

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Engie România intenționează să preia EP Wind Project (Rom) Six S.A.

Engie România S.A., prin intermediul companiilor controlate de aceasta, activează în sectorul producerii energiei electrice din surse regenerabile (prin operarea unor centrale eoliene și fotovoltaice), în sectorul gazelor naturale și cel al serviciilor conexe sectorului energetic.

EP Wind Project (Rom) Six S.A. deține și operează o centrală eoliană în județul Constanța, fiind activă în sectorul producerii energiei electrice din surse regenerabile. Compania a raportat o cifră de afaceri de 47 milioane lei în anul 2022.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *