Varinia Radu

Sector

Avocatură / Consultanță

Definitoriu

Varinia Radu este un partener al CMS și șef al diviziei de Petrol & Gaze pe Europa Centrală și de Est. Varinia are 12 ani de experiență, iar munca sa de avocat se concentrează pe sectoarele de Petrol & Gaze, energie electrică și resurse minerale. Consiliază o listă impresionantă de clienți pe o gamă largă de aspecte legate de sectorul energetic, inclusiv în acordarea licențelor, trading, privatizări, achiziții publice, proiecte la cheie pentru instalațiile de producere a energiei convenționale și regenerabile, joint-ventures, concesiuni petroliere, dezvoltarea activelor mature de Petrol & Gaze din România, acorduri de farm-out, M&A și operațiuni de finanțare.

Istoric profesional

Înainte de a se alătura CMS, Varinia a fost Managing Partner al RVR Energy, o firmă de avocatură pe energie de tip boutique din România, pe care a fondat-o în 2004. Varinia este membru al Baroului Bucuresti din 2002. Este, de asemenea, membru al mai multor asociații din industrie, precum Asociația Negociatorilor Internaționali din domeniul Petrolului, Asociația Balcanică și a Mării Negre de Petrol, SIPG, etc și reprezintă asociații profesionale cheie din industrie.

Despre CMS Cameron McKenna

CMS este o casă de avocatură full-service din top 10 la nivel mondial, în funcție de numărul de avocați, cu peste 3000 de consilieri juridici care lucrează din 58 de birouri localizate în 32 de țări. CMS nu doar participă la industria energetică, ci o modelează de peste 25 de ani – de la lucrul pe cele mai mari și mai complexe tranzacții de Petrol & Gaze la nivel mondial și până la a fi printre primii consilieri care au acordat asistență juridică pentru proiecte de energie electrică în Europa, la crearea unei piețe unice a energiei electrice in Irlanda de Nord / Irlanda și implicarea în proiecte de energie regenerabilă din întreaga Europă. Un lider de piață recunoscut în sector, CMS are o echipă dedicată de avocați pentru Petrol & Gaze, care lucrează peste tot în lume pe toate aspectele legate de provocări și proiecte de Petrol & Gaze, de la producție, prelucrare, rafinare, comercializare, depozitare, transport, distribuție și vânzare.