Acasă » Evenimente » Premiera anului – candidaturile pentru energynomics Awards 2018

Premiera anului – candidaturile pentru energynomics Awards 2018

28 noiembrie 2018
Evenimente
energynomics

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2018 la premiile energynomics.ro, cu secțiunea Premiera anului. Numai unul dintre proiectele de mai jos va fi recompensat în cadrul Galei din 5 decembrie, dar toate companiile nominalizate merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulțumim tuturor companiilor și personalităților care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice românești în 2018 prin reușitele sale!

Ecovis Ciurtin & Asociații – prima companie de consultanță în reglementare

Pentru curajul de a dezvolta un serviciu nou – consultanță în reglementare pentru companiile energetice active în România și la nivel internațional, cu ambiția de a transforma reglementarea dintr-un dat unidirecțional (autoritate-operatori), într-o componentă dinamică (bottom-up), cu buclă permanentă de feed-back.

Beneficiind de o lungă experiență în domeniul Reglementării în energie, contribuind activ la cele mai importante subiecte de Reglementare din ultimul deceniu, fondatorii ECA – Regulatory au formalizat construirea primei soluții complete de acest tip pentru companiile energetice, îmbinând componentele juridice, tehnice și financiare într-un serviciu total, pro-activ. Obiectivul este transformarea reglementării dintr-un factor ce poate limita succesul într-un factor care generează prosperitate.

EDPR România – prima stație de stocare a energiei din România alimentată din surse regenerabile

Prima stație pentru stocarea energiei din România a fost inaugurată în 27 septembrie, în județul Constanța. Sistemul de stocare a fost instalat în parcul eolian Cobadin 1, cu capacitatea de 1 MW. Prin intermediul ei, excesul de energie produsă din surse eoliene va fi stocat în baterii și va fi eliberat la cerere.

Investiția este o premieră nu doar pentru România, ci și pentru grupul iberic EDP Renewables. Proiectul de cercetare și dezvoltare este continuat cu un nou proiect aflat în derulare in cadrul unui parc solar din județul Dolj.

Green Spots – încărcătoare solare urbane pentru dispozitive mobile

Echipa de arhitecți români Triptic Studio a lansat, pe 25 octombrie, proiectul Green Spots – Încărcătoare Solare Urbane pentru dispozitive mobile. Energia electrică a stațiilor de încărcare este produsă de panouri fotovoltaice, acestea putând alimenta până la 12 dispozitive simultan. Bateria cu litiu-ion încorporată stochează energie pentru un total de 300 de încărcări, iar stațiile pot fi folosite atât pe timp de zi, cât și noaptea.

Stațiile de încărcare pentru dispozitive mobile ce transformă energia solară în energie electrică sunt produse într-o fabrică din Brăila și reprezintă o soluție pentru viitorul tehnologiei durabile din viitoarele smart cities. Cluj-Napoca este primul oraș din România care a apelat la încărcătoarele stradale Green Spots.

Haptic R&D Consulting – Produse și servicii energetice inteligente

Pentru introducerea pe piața din România de noi produse energetice revoluționare și a consultanței aferente, inclusiv posibilitatea de implementare a proiectelor energetice accesând fonduri europene nerambursabile. Câteva exemple: promovarea și comercializarea de produse inovatoare inteligente de energie solară, precum și studii de piață în domeniul energetic, stația de încărcare CityHub – o stație multifuncțională de încărcare pe bază de energie verde care oferă beneficii economice, sociale și de mediu pentru viitoarele orașe durabile.

OMV Petrom – Prima sondă multilaterală forată în România

OMV Petrom a anunțat în luna august începerea producției la o nouă sondă offshore LVO7, forată pe zăcământul Lebăda Vest. Potrivit companiei, aceasta este prima sondă multilaterală forată în România, o nouă tehnologie care permite accesarea unor zone diferite din cadrul unui zăcământ, prin intermediul unui singur puț. “Prin sondele multilaterale putem să accesăm resurse suplimentare în cadrul zăcămintelor mature și să creștem producția, în condiții de control al costurilor”, a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil de Upstream. Investițiile pentru forajul sondei și pentru conectarea acesteia la infrastructura existentă s-au ridicat la aproximativ 30 de milioane de euro. Sonda are două ramuri care au fost forate începând din februarie, pe o lungime de circa 3.200 de metri, din care circa 2.200 de metri, sub fundul mării.

Ringhel – Software de gestiune a activității de echilibrare a energiei electrice

Odată cu creșterea numărului de producători de energie, a tranzacțiilor cross border și a extinderii tradingului, echilibrarea energiei este din ce în ce mai complexă. De aceea, Ringhel a dezvoltat, în premieră pentru România, o suită de aplicații software de ultimă generație, care simplifică și eficientizează managementul echilibrării. Suita de aplicații software GeFEE PRE este formată din două platforme, desktop și web, care acoperă integral activitatea unui PRE.

Aplicațiile agregă datele tuturor partenerilor din portofoliul unui PRE și ale operatorilor, asigură închiderea conturului, calculează dezechilibrele și gestionează contractele și facturile emise și primite în cadrul acestei activități, ținând cont de specificitățile acesteia și de cerințele legislative.

De la începutul anului 2018, aplicațiile GeFEE PRE sunt utilizate în condiții reale de piață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *