Acasă » Interes general » Popescu: Romgaz va emite obligațiuni pentru a finanța Neptun Deep în prima jumătate a anului 2024

Popescu: Romgaz va emite obligațiuni pentru a finanța Neptun Deep în prima jumătate a anului 2024

23 martie 2023
Interes general
energynomics

Romgaz (SNG) intenționează să emită obligațiuni, în prima jumătate a anului 2024, pentru finanțarea proiectului Neptun Deep de extracție de gaze din Marea Neagră, potrivit CEO-ului companiei Răzvan Popescu.

Romgaz a estimat, pentru 2023, un program de investiții de 2,3 miliarde lei, din care 800 milioane sunt exclusiv pentru proiectul Neptun Deep, iar restul sunt pentru menținerea producției actuale, a spus Răzvan Popescu, citat de Financialintelligence.

“Pentru următorii ani, până cand proiectul Neptun Deep va fi pus în producție, în 2026 -2027, ne vom baza încă pe producția internă onshore. Este necesar să o păstrăm în limitele asumate prin strategia 2021-2023, de a nu scădea cu mai mult de 2,5% producția”, a spus Popescu.

Romgaz și-a asumat decizia de investiții în momentul în care a achiziționat participația Exxon în proiectul Neptun Deep și așteaptă decizia de investiții a partenerului său, OMV Petrom, până în luna iulie a anului acesta, a mai spus CEO-ul Romgaz.

Cele două companii estimează, în total, investiții de peste 4 miliarde de euro în Neptun Deep.

Un comentariu la „Popescu: Romgaz va emite obligațiuni pentru a finanța Neptun Deep în prima jumătate a anului 2024”

  1. Pingback: Popescu: Romgaz va emite obligațiuni pentru a finanța Neptun Deep în prima jumătate a anului 2024 - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *