Acasă » Interes general » Pavel Popescu: Parlamentarii care s-au opus Legii offshore trebuie trași la răspundere

Pavel Popescu: Parlamentarii care s-au opus Legii offshore trebuie trași la răspundere

20 mai 2022
Interes general
energynomics

Parlamentarii care s-au opus de-a lungul timpului Legii offshore trebuie identificaţi şi puşi să plătească pentru că au lucrat în detrimentul ţării, a afirmat, joi, Pavel Popescu, preşedintele comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, conform Agerpres. Legea Offshore ar fi putut fi adoptată încă din 2019, dacă exista unanimitate în Parlament, au declarat anterior surse din piață pentru Energynomics.

“În urmă cu câţiva ani, când eram în comisia de buget-finanţe, am dezbătut luni întregi Legea offshore, nici nu cred că am dezbătut-o, ci am fost martori la un spectacol incredibil făcut de unii dintre colegii noştri şi trebuie să reamintim acest lucru, pentru că o mare problemă a acestei ţări a fost lipsa de responsabilitate şi lipsa de a plăti pentru ceea ce ai făcut în detrimentul ţării. Este foarte simplu să batem din palme astăzi că a trecut Legea offshore. Suntem în preajma unui conflict deschis şi trebuie să ne uităm în urmă să vedem cine au fost parlamentarii României care au blocat acest proiect de lege. Ţara perpetuează dialogul uitării, dar eu cred că trebuie să vedem cine au fost aceşti oameni care au blocat aceste proiecte, cu subiect şi predicat”, a spus Popescu.

Popescu a arătat că securitatea în zonă a devenit acum un element foarte important, de care se interesează investitorii care vin în România.

“Nu este un clişeu când spunem că România în cinci ani nu poate fi doar independentă energetic, ci şi furnizor de energie în regiune”, a continuat parlamentarul.

El a precizat că, dincolo de resursele din Marea Neagră, ar trebui să ne uităm şi la proiectul nuclear de la Cernavodă.

“Acum doi ani, Statele Unite ale Americii în mod oficial prezentau în România un proiect de 7 miliarde de euro pentru proiectul Cernavodă şi de atunci nu s-a întâmplat nimic, ceea ce este trist pentru că ţine de securitatea din această perioadă. Cred că independenţa energetică a României trebuie accentuată din toate punctele de vedere, pentru că există interese comune mai mult ca oricând”, a mai spus Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.