Acasă » Petrol și Gaze » GSP semnează un contract de foraj în Marea Neagră cu canadienii de la Trillion Energy

GSP semnează un contract de foraj în Marea Neagră cu canadienii de la Trillion Energy

Bogdan Tudorache

Grup Servicii Petroliere (GSP) a semnat un acord de servicii de foraj offshore cu Trillion Energy International pentru programul de foraj 2022 – 2023 în zăcământul de gaze din subbazinul South Akcakoca (SASB), aflat pe teritoriul maritim al Turciei.

Perimetrul SASB cuprinde o suprafaţă totală de 12.385 ha, fiind unul dintre cele mai mari proiecte de producţie şi dezvoltare de gaze naturale situate în Marea Neagră.

Programul de foraj al Trillion Energy International acoperă 2022-2023 şi include forarea a 5 puţuri de pe platformele existente de producţie, utilizând platforma GSP Uranus.

Platforma de foraj maritim GSP Uranus este o platformă autoridicătoare cu 3 picioare, de tip Marathon Le Tourneau clasa 116-C, capabilă să opereze în ape cu adâncimi până la 100 metri şi putând să atingă adâncimea maximă de foraj de 7.600 metri.

„Ne onorează colaborarea cu compania canadiană Trillion Energy şi suntem încrezători că expertiza noastră din proiectele anterioare finalizate cu succes în Marea Neagră reprezintă o garanţie pentru activităţile care se vor desfăşura în cadrul Proiectului SASB”, a declarat Gabriel Comănescu, preşedinte şi CEO al Grupului GSP.

Grup Servicii Petroliere este lider regional în sectorul de servicii integrate offshore pentru industria de petrol şi gaze. Compania operează o flotă extinsă şi diversificată de platforme mobile de foraj offshore, nave multifuncţionale de asistenţă şi aprovizionare offshore, nave pentru construcţii marine, instalare conducte submarine. De asemenea, deţine şi operează cea mai puternică macara plutitoare din bazinul Mării Negre, GSP Neptun, cu o capacitate de 1.800 de tone.

În 18 ani de existenţă, compania a livrat peste 65 de proiecte foraj petrolier marin în întreaga lume, a construit şi instalat sute de km de conducte submarine şi a gestionat proiecte complexe, integrate de la etapa de proiectare şi inginerie, până la fabricaţie, logistică, construcţii, instalare şi chiar dezafectare.

Pentru grupul GSP lucrează, în prezent, peste 2.600 de experţi şi specialişti din întreaga lume.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.