Acasă » Electricitate » NuScale își propune să ofere României soluții accesibile, scalabile, pentru a răspunde nevoilor sale de energie curată

NuScale își propune să ofere României soluții accesibile, scalabile, pentru a răspunde nevoilor sale de energie curată

20 decembrie 2021
Electricitate
Bogdan Tudorache

NuScale își propune să ofere României soluții accesibile, scalabile, pentru a-și satisface nevoile de energie curată, a declarat Carolina Hidea, consilier economic, la ambasada Statelor Unite ale Americii în România, în cadrul celei de-a IX-a ediții a premiilor Energynomics.

„Vă mulțumim că ne-ați invitat aici să vorbim despre sectorul energetic românesc, unul dintre cele mai importante pentru noi, inclusiv pentru parteneriatul strategic dintre SUA-România. Acesta reprezintă și un punct focal major pentru Ambasada SUA la București. Diversificarea și dezvoltarea ulterioară a industriei energetice românești au potențialul de a transforma țara într-o regiune a marilor oportunități, o țară mai sigură în regiune, mai competitivă în Europa și care, desigur, își poate asuma un rol geopolitic mai mare”, a spus Carolina Hidea.

CITEȘTE ȘI Am sărbătorit câștigătorii premiilor Energynomics!

Ea s-a mai referit la o serie de evenimente foarte importante din perspectiva relațiilor bilaterale. „Am avut o delegație condusă de un consilier principal al Departamentului de Stat al SUA, Justin Friedman”, a precizat Carolina Hidea. Delegația, formată din experți în energie, știință și comerț, printre care și birourile de asistență, a avut ca scop promovarea cooperării dintre SUA și România. Delegația a inclus experți și oficiali ai Administrației Prezidențiale, precum și ai ministerelor Afacerilor Externe, Energiei și Economiei și s-a dovedit foarte fructuoasă din ambele perspective.

„A existat și un follow-up al celui mai important eveniment din ultimii doi ani, care a avut loc la Glasgow, în noiembrie, bineînțeles că vorbesc despre COP 26, unde președintele Iohannis s-a alăturat emisarului special prezidențial John Kerry pentru a anunța intenția României de a investi în reactoare modulare mici. Anunțul a fost urmat de o întâlnire între secretarul american al Energiei, Jennifer Granholm, și ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, care au asistat la semnarea unui acord între Nuclearelectrica și NuScale. Tehnologia americană este cu ani buni înaintea competiției, iar Comisia de Reglementare Nucleară a aprobat proiectul în septembrie 2020. NuScale își propune să ofere României soluții accesibile, scalabile, pentru a-și satisface nevoile de energie curată”, a precizat reprezentanta ambasadei americane la București.

Ediția din acest an a Energynomics Awards a fost susținută de Automatica, Axpo, CIS GAZ, Electrica, Electroalfa, Elgeka-Ferfelis, Enevo Group, EximBank, Hidroelectrica, ING Bank, MOL Romania, Nuclearelectrica, Phoenix Contact, Photomate, RENOMIA – Gallagher, Romgaz, SAS Romania, Schneider Electric, Transelectrica, Transgaz, Wiren.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *