Acasă » Electricitate » Marea Britanie ar putea elabora o nouă lege privind sărăcia energetică

Marea Britanie ar putea elabora o nouă lege privind sărăcia energetică

22 august 2023
Electricitate
energynomics

Jucători importanți din industria energetică din Marea Britanie cer guvernului să stabilească un „tarif social pentru energie”, oferind gospodăriilor vulnerabile reduceri aferente facturilor tot mai mari din ultimii ani, conform The Guardian.

Aproape 100 de organizații caritabile și organizații non-profit au cerut miniștrilor să acționeze rapid pentru a implementa în legislație un nou sistem dedicat consumatorului vulnerabil. Planurile beneficiază, de asemenea, de sprijin din industrie. Spre deosebire de plafonarea prețului, această măsură ar putea fi mult mai benefică decât simpla asigurare a faptului că facturile sunt „echitabile”, în plus asigurându-se că prețurile sunt accesibile și pentru cei mai vulnerabili din societate. Până de curând, miniștrii păreau să fie de acord cu propunerea. Cancelarul Jeremy Hunt a promis în declarația sa din toamna anului trecut că guvernul va „dezvolta o nouă abordare a protecției consumatorilor pe piețele de energie”, lucrând cu grupurile de consumatori și industria „pentru a lua în considerare cea mai bună abordare, inclusiv opțiuni precum tarifele sociale”.

Alți membri din cabinetul format de Rishi Sunak – inclusiv prim-ministrul însuși – au oferit asigurări repetate că guvernul va lua în considerare un tarif social în cadrul reformelor sale mai ample ale pieței de retail. Cu toate acestea, când au apărut consultările, luna trecută, orice mențiune despre propunere au dispărut.

Simon Francis, coordonatorul Coaliției End Fuel Poverty, se teme că guvernul și-a abandonat promisiunile. Într-o scrisoare către membrii parlamentului, consultată de The Observer, el le cere parlamentarilor să exercite presiuni asupra secretarului de stat pentru a lua în considerare un tarif social.

„Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele în vârstă și cu dizabilități, cei cu afecțiuni de sănătate, familiile cu copii mici, îngrijitorii neplătiți, cei cu venituri mai mici și gospodăriile sărace”, a spus Francisc.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din York, aproximativ 1,7 milioane de gospodării care se află în sărăcie energetică ar putea rămâne fără niciun sprijin pentru că nu primesc beneficii. Aproape 700.000 dintre acestea sunt gospodării cu copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *