Acasă » Interes general » SUA va renunța la producția bateriilor realizate cu forță de muncă ilegală în China

SUA va renunța la producția bateriilor realizate cu forță de muncă ilegală în China

22 august 2023
Interes general
energynomics

Bateriile pentru vehicule electrice şi alte piese auto sunt cele mai recente produse supuse verificărilor în SUA, ca parte a efortului Washingtonului de a elimina legăturile SUA cu munca forțată în lanțurile de aprovizionare din China, potrivit unui document consultat de Reuters, dar și a unor statistici şi surse, transmite Reuters.

Până acum, aplicarea unei legi americane vechi de un an care interzice importul de bunuri fabricate în Xinjiang, China s-a concentrat în principal pe panouri solare, roşii şi îmbrăcăminte din bumbac, conform News.ro.

Dar acum, componentele care pot include baterii litiu-ion, anvelope şi materiile prime majore pentru automobile, aluminiu şi oțel, sunt din ce în ce mai mult supuse reținerii la graniță.

O inspecție sporită a produselor destinate fabricilor de asamblare auto de către Serviciul Vamal şi Protecției Frontierelor din SUA (CBP) ar putea semnala perioade dificile pentru producătorii de automobile care vor avea nevoie de dovezi solide că lanțurile lor de aprovizionare nu au legături cu o regiune în care SUA consideră că autoritățile chineze au stabilit tabere de muncă forțată pentru uiguri şi alte grupuri minoritare musulmane.

Beijingul neagă orice abuz.

Aplicarea Legii de prevenire a muncii forțate a uigurilor (UFLPA) de peste 1 an a încetinit deja dezvoltarea proiectelor de energie solară, deoarece panourile reținute stau în depozitele din SUA.

Instalările de echipamente de energie solară pentru companiile de utilități au scăzut cu 31% anul trecut din cauza livrărilor limitate de panouri, potrivit grupului comercial al Asociației Industrielor Energiei Solare din SUA, care a declarat că condițiile s-au îmbunătățit oarecum în acest an.

Atât energia solară, cât şi vehiculele electrice alimentate cu baterii sunt industrii critice în efortul administrației Biden de a îndepărta SUA de dependența de combustibilii fosili şi de a combate schimbările climatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *