Acasă » Electricitate » Lucian Enaru, Schneider Electric: Implementarea noilor proiecte trebuie făcută accelerat

Lucian Enaru, Schneider Electric: Implementarea noilor proiecte trebuie făcută accelerat

14 iulie 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Implementarea noilor proiecte tehnologice trebuie făcută accelerat, nu în ritmul obișnuit de până acum. România are de recuperat un decalaj față de țările occidentale, pe care îl poate surmonta, exact cum s-a întâmplat și în cazul industriei telecom, spus Lucian Enaru, director general, Schneider Electric, în cadrul celei de a 7-a ediții a Energy Strategy Summit, eveniment organizat de Energynomics.

”Trebuie să ne dorim mai mult și să accelerăm în perioada aceasta procesul de integrare. Trebuie să ne raportăm la un context global, nu trebuie să ne limităm la un context local, deși oportunitățile de piață pe care le vedem în momentul de față sunt importante. Toată lumea discută despre digitalizare. Dacă ne gândim la progresele pe care le-am făcut în ultimii ani, în special în ultimul an, de pandemie, constatăm că mergem în direcția bună, și aș da chiar un exemplu, de accelerare. Dacă țineți minte, în urmă cu câțiva ani, România a adaptat foarte rapid tehnologiile din comunicații. A trecut direct la GSM. Toată lumea ne invidiază acum pentru infrastructura de comunicații. Noi am fost capabili să facem un salt și să recuperăm un decalaj față de restul lumii dezvoltate. În aceeași situație ne aflăm și acum, cu tehnologia, cu digitalizarea”, a spus Enaru.

”Trebuie să gândim curajos. Nu este de ajuns o implementare sau o dezvoltare în ritmul în care am fost obișnuiți până acum. Trebuie să accelerăm, pentru că avem de recuperat pași importanți”, a mai spus el.

”Vorbim de dezvoltare de tehnologii care până acum 5 ani nu existau în România – de la sisteme de stocare avansate, până la centre mari de date, care nu numai că ies în evidență în România, dar ies în evidență în Europa. Mă bucur că România e dispusă să încerce să adopte tehnologiile noi – problema este viteza, ritmul. Trebuie să comprimăm timpul în care implementăm toate aceste proiecte”, a mai spus el.

Ediția 2021 a Energy Strategy Summit a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul Automatica, BCR, CE Oltenia, Chimcomplex, E.ON România, Electrica Furnizare, Electroalfa, EnergoBit, Enevo Group, FPPG, Greencells, Horvath & Partners, ING Bank, Hidroelectrica, MET România Energy, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Photomate, Rolls Royce, Romgaz, Schneider Electric, Signify, Transgaz.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *