Acasă » Electricitate » PPC Group și MYTILINEOS vor dezvolta proiecte solare de 2GW în 4 țări, inclusiv România

PPC Group și MYTILINEOS vor dezvolta proiecte solare de 2GW în 4 țări, inclusiv România

15 aprilie 2024
Distribuţie
energynomics

PPC Group și MYTILINEOS Energy & Metals anunță că au semnat un acord cadru de cooperare (CFA) pentru a dezvolta și construi un portofoliu de proiecte solare de până la 2000 MW în Italia, Bulgaria, Croația și România. Valoarea tranzacției este estimată la până la 2 miliarde de euro și se așteaptă să fie implementată în următorii trei ani.

 

În mod specific, acordul se referă la aproximativ 90 de proiecte solare deținute de MYTILINEOS în Italia (503 MW), România (516 MW), Bulgaria (500 MW) și Croația (445 MW), care se află în diferite stadii de dezvoltare. Conform acordului, MYTILINEOS se va ocupa de dezvoltarea și construcția acestor proiecte, care vor fi apoi achiziționate de PPC Group după finalizarea conectării lor la rețeaua electrică a țărilor menționate mai sus.

 

Experiența MYTILINEOS în implementarea proiectelor complexe RES la nivel internațional a fost un catalizator pentru PPC în cooperarea părților și servește drept garanție pentru implementarea cu succes a acordului.

 

Acordul-cadru dintre cele două părți este un punct de reper pentru rolul de lider pe care companiile grecești îl pot juca în întreaga regiune și pentru securitatea energetică a Europei. Acordul este, de asemenea, o etapă importantă pentru tranziția energetică, proiectele de energie verde dezvoltate în cadrul contractului urmând să furnizeze energie pentru 320.000 de gospodării și să înlocuiască 3,4 milioane de tone de emisii de CO2.

 

Grupul PPC: creștere în Europa de Sud-Est

 

Pentru PPC Group, acordul este un pas important spre implementarea strategiei prezentate recent comunității de investiții pentru creștere economică din Europa de Sud-Est, având energia verde ca pilon-cheie. Prin acest acord, PPC Group va achiziționa proiecte RES în afara României, unde are deja o prezență semnificativă, și în trei țări noi, și anume Italia, Bulgaria și Croația.

 

Strategia Grupului PPC include extinderea în Europa de Sud-Est și valorificarea oportunităților de a crea valoare în rândul țărilor prin crearea coridorului energetic. Cu prezența sa în diferite zone geografice, cu un portofoliu extins și complementar RES, PPC Group intenționează să profite de diferitele condiții meteorologice din fiecare regiune. Grupul PPC își propune să aibă un total de 8,9 GW de capacitate RES instalată până în 2026.

 

MYTILINEOS Energy & Metals: Creșterea continuă a M Renewables

 

Pentru MYTILINEOS, acest acord face parte din strategia mai largă de creștere a M Renewables pentru implementarea portofoliului său internațional, inclusiv recenta intrare pe piața canadiană cu proiecte cu 1500 MW, alături de executarea Programului de rotație a activelor, prin care MYTILINEOS finanțează, printre altele, creșterea continuă în sectorul energiei regenerabile. Acordul pe mai multe niveluri (domeniul geografic de aplicare, calendarul proiectelor) evidențiază profunzimea portofoliului M Renewables.

 

MYTILINEOS și-a stabilit deja o prezență semnificativă și o experiență îndelungată pe piețe la scară globală, atât în ceea ce privește dezvoltarea, ingineria, achizițiile, cât și proiectele de construcție și operare (O&M), implementând mii de MW într-o serie de țări, în timp ce portofoliul total, în urma acordului de cooperare strategică PPC și a investiției din Canada,  se ridică la 10.500 MW.

 

Mai exact, în ceea ce privește piața italiană, care are o importanță strategică pentru MYTILINEOS, având o prezență pe termen lung și un portofoliu larg de proiecte care depășesc 2,5 GW, acest acord va oferi un impuls suplimentar și va accelera punerea în aplicare a planului de investiții al MYTILINEOS în Italia, vizând o prezență sporită (model integrat de utilitate) în sectorul energetic al țării.

 

„Acordul pe care l-am semnat creează valoare pentru ambele părți și consolidează prezența grupului nostru în Europa de Sud-Est. Adăugarea treptată de noi proiecte la portofoliul RES al PPC, în țări noi, în conformitate cu strategia noastră, permițându-ne să valorificăm planul nostru general pentru crearea de coridoare energetice în regiunea mai largă. Experiența MYTILINEOS în proiecte complexe RES și parteneriatele anterioare de succes servesc drept garanție pentru implementarea fără probleme și la timp a acordului”, a spus Konstantinos Mavros, Director General Adjunct și Șef RES al Grupului PPC.

 

„Acesta este un acord semnificativ între două companii grecești de top, cu amprentă internațională, pe măsură ce își extind prezența în Europa de Sud-Est și Italia. Suntem foarte multumiți de această dezvoltare, nefiind prima dată cand colaborăm cu PPC la dezvoltarea proiectelor de energie verde la nivel internațional. Acordul demonstrează încă o dată capacitățile antreprenoriatului grec la scară globală. Suntem profund convinși că cele două companii vor continua să conducă și să catalizeze această dinamică către un viitor verde durabil”, a adăugat Ioannis Kalafatas, Energy Chief Executive Director al MYTILINEOS.

 

 

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *