Acasă » Interes general » Liberty Galați investește 150 mil. lei într-o nouă instalație de răcire

Liberty Galați investește 150 mil. lei într-o nouă instalație de răcire

29 iunie 2023
Digitalizare
energynomics

Liberty Galați pregătește lansarea unei noi instalații moderne de răcire accelerată la Laminorul de Tablă Groasă. În urma unei investiții în valoare de 150 de milioane de lei, instalația de răcire accelerată va permite companiei să își consolideze prezența pe cele mai profitabile segmente de piață, să crească gradul de productivitate și să extindă portofoliul de produse cu valoare adăugată.

“Această instalație de răcire accelerată de ultimă generație reprezintă o altă etapă importantă în strategia Liberty Galați de a-și extinde portofoliul de produse cu valoare adăugată ridicată și de a crește flexibilitatea și profitabilitatea producției. În laminoarele moderne de tablă, așa cum avem aici la Galați, sistemul de răcire accelerată este esențial pentru a avea produse mai rezistente, care necesită precizie și viteză mare de răcire. Proiectul va fi finalizat anul viitor și ne va permite să răspundem cererii clienților noștri de produse cu valoare adăugată și calitate superioară”, a spus Sandip Biswas, CEO, Liberty Primary Steel & Mining.

“Pe măsură ce avansăm în transformarea Greensteel ne modernizăm și dezvoltăm operațiunile de producție. Investiția în această nouă instalație este încă un pas făcut de echipa noastră de la Galați în realizarea obiectivelor pe termen lung. Pe parcurs, suntem încântați să colaborăm cu parteneri cu o expertiză de top, cum este compania Primetals, care a dezvoltat unele dintre cele mai avansate tehnologii de răcire”, a adăugat Ajay Aggarwal, președintele pentru Europa al Liberty Steel Group și președintele Consiliului de Administrație al Liberty Galați.

Primetals Technologies, producător de top la nivel mondial, va furniza Liberty Galați noul sistem MULPIC (Multi-Purpose Interrupted Cooling) și instalația de tratare a apei. MULPIC este o tehnologie care oferă un sistem de răcire a tablei în linia de laminare, capabil să obțină rata de răcire și temperaturile dorite, în funcție de dimensiunile fiecărui produs.

În prezent, Laminorul de Tablă Groasă de la Liberty Galați produce tablă cu lățimea de până la 4.000 mm și grosimea de până la 180 mm, precum și calități TMCP (Thermo-mechanically Controlled Processed) și dispune de un flux integrat care include un echipament nou de nivelare la cald, un echipament de testare ultrasonică și un echipament de marcaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *