Acasă » Electricitate » Transelectrica a inaugurat Stația Electrică de Transformare 220/110/20 kV Ungheni

Transelectrica a inaugurat Stația Electrică de Transformare 220/110/20 kV Ungheni

29 iunie 2023
Electricitate
energynomics

Transelectrica a inaugurat Stația Electrică de Transformare retehnologizată 220/110/20 kV Ungheni, cu o investiție totală de peste 10 milioane de euro, lucrările fiind executate de Asocierea Siemens Energy SRL – Emsens Prod SRL.

Stația Electrică de Transformare 220/110/20 kV Ungheni este un nod energetic cu un rol important în alimentarea cu energie electrică a județului Mureș, dar și în alimentarea unui mare consumator, respectiv a combinatului Azomureș. Procesul de retehnologizare a constat în înlocuirea echipamentelor existente cu echipamente noi, de actualitate în domeniu tehnologic, care asigură funcționarea și aducerea instalațiilor la un nivel de siguranță și fiabilitate corespunzător infrastructurii energetice din zonă, în vederea creșterii calității serviciului de transport al energiei electrice.

„Putem afirma cu toată responsabilitatea că această investiție servește atât creșterii siguranței în alimentare a consumului local, dar și obiectivului strategic al Transelectrica de a crea premisele dezvoltării economice, prin asigurarea condițiilor de rețea pentru marii consumatori industriali. Retehnologizarea stației Ungheni a fost un proiect cu multe provocări care confirmă încă o dată angajamentul serios asumat de Transelectrica pentru modernizarea rețelei, fapt demonstrat prin ritmul investițional intens al Companiei din ultima perioadă”, a spus Ștefăniță Munteanu, președintele Directoratului companiei.

Procesul de retehnologizare a întregii stații, prin dotarea cu echipamente performante și sisteme inteligente de supraveghere, diagnosticare și comandă control de la distanță s-a realizat în conformitate cu reglementările energetice generale ANRE și cu cerințele europene privind actualele standardele de performanță prevăzute pentru o infrastructură energetică sustenabilă. Finalizarea acestei ample investiții a crescut considerabil siguranța în deservirea utilizatorilor rețelei electrice de transport, contribuind totodată și la reducerea substanțială a costurilor privind mentenanța instalațiilor.

Stația Electrică de Transformare 220/110/20 kV  Ungheni a fost pusă în funcțiune în anul 1973, având rol de legătură între regiunile Moldova și Ardeal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *