Acasă » Regenerabile » OMV Petrom cumpără de la Jantzen proiecte solare de 710 MW

OMV Petrom cumpără de la Jantzen proiecte solare de 710 MW

29 iunie 2023
Regenerabile
energynomics

OMV Petrom a semnat un acord pentru achiziționarea mai multor proiecte pentru construcția de parcuri fotovoltaice în județul Teleorman, cu o putere instalată de aproximativ 710 MW.

Proiectele sunt dezvoltate de compania daneză Jantzen Renewables, iar finalizarea tranzacției este estimată pentru trimestrul al doilea al anului viitor, când proiectele vor ajunge la stadiul „gata de construit („ready-to-build”).

Potrivit sursei citate, parcurile fotovoltaice se vor număra printre cele mai semnificative proiecte de acest tip din Europa de Sud-Est, putând alimenta echivalentul consumului anual a circa 280.000 gospodării din România.

„Această achiziție vine în sprijinul realizării obiectivului strategic al OMV Petrom, de a avea o capacitate instalată de energie regenerabilă de cel puțin 1 GW, până în 2030, inclusiv prin parteneriate. În plus, ne permite să răspundem adecvat cererii din ce în ce mai mari pentru energie verde, contribuind totodată la consolidarea securității aprovizionării şi a rezilienței energetice a României”, a declarat Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze şi Energie.

Parcurile fotovoltaice vor fi construite în județul Teleorman, iar locațiile alese pentru acestea au potențial pentru randamente superioare, în ceea ce priveşte energia solară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *