Acasă » Electricitate » George Zaharia, Flash Lighting Services: Un iluminat de calitate contribuie la bunăstarea cetățenilor

George Zaharia, Flash Lighting Services: Un iluminat de calitate contribuie la bunăstarea cetățenilor

20 aprilie 2022
Electricitate
Bogdan Tudorache

Flash Lighting Services este una din cele mai importante companii din domeniul iluminatului profesionist din România, a spus George Zaharia, Head of Traffic Division în cadrul companiei, la  conferința  “Orașe inteligente – ce putem face azi”, organizată de Energynomics.

”Dacă ar fi să punem cap la cap toate străzile pe care gestionăm sisteme de iluminat public am face un drum lung până la Paris și înapoi – aceasta este lungimea drumurilor pe care le iluminăm în acest moment”, a spus el.

”Din punct de vedere al parcursului către un astfel de iluminat profesionist, elementele constitutive vin încă din zona de audit, de proiectare, de concept al sistemului, astfel încât partea de construcție este numai unul din elementele acestui puzzle, pe care îl numim proiectarea, construcția și operarea sistemului de iluminat”.

Un iluminat este considerat inteligent, sau de calitate, doar când oamenii percep sistemul ca pe o prelungire a iluminatului din locuințe, când oferă un nivel de siguranță și confort suficient pentru bunăstarea cetățenilor.

”Din punct de vedere al integratorilor, suntem concentrați pentru a respecta bunele practici în materie. Din punct de vedere tehnologic, vorbim, pe de o parte, de componenta de LED, cu toate componentele ei, împreună cu componenta de smart lighting, care se bazează pe rețele de comunicații inteligente (IoT) și aplicațiile software dedicate”, a mai spus el, oferind exemplul unor sisteme instalate la Tulcea și Brașov.

”Toate elementele de smart city pot fi aplicații ale sistemului de iluminat: stații de încărcare pentru vehicule electrice instalate direct pe stâlpul de iluminat, supravegherea video, radare, afișaje de viteză, camere video, senzori de particule sau poluare… Pe scurt, proiectele pe care le facem în România țin de zona de iluminat public, iluminat special pentru treceri de pietoni, iluminat arhitectural și sportiv, iar, în ultima perioadă, suntem implicați în zona de semaforizare, management de trafic, încărcătoare electrice și soluții smart”.

Conferința “Orașe inteligente – ce putem face azi” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri ABB, Automobile Bavaria Group, Consolight, Eaton Electric, Enel X, Flash Lighting Services, LAPP Romania, Phoenix Contact, REI Group, Sixt, Signify.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.