« Toate evenimentele

Orașe inteligente – ce putem face azi

13 Apr 2022 @ 10:00 - 14 Apr 2022 @ 14:00

Miercuri și joi, 13-14 aprilie 2021, la sediul Automobile Bavaria din București, Energynomics vă propune o întâlnire pentru a descoperi care sunt soluțiile aplicabile din acest moment pentru a rezolva inteligent din problemele orașelor din România!

Transportul, încălzirea și poluarea sunt principalele teme de interes pentru locuitorii orașelor, peste tot în lume. Adăugăm la aceasta schimbul rapid, simplu și sigur de informații între cetățeni și autoritățile responsabile de bunul mers al tuturor serviciilor publice, de la fisc, curățenie, educație și sănătate, până la pază și protecție.

Ne propunem să vă aducem înainte experți și companii de la care să aflați mai multe despre tehnologiile și comportamentele, precum și despre proiectele care vă vor schimba viața în anii care vin!

 

ZIUA 1 – 13 aprilie – Orașe sustenabile

 

 

 

Furnizorii de tehnologie propun soluții pentru abordări centralizate sau individuale, se adresează instituțiilor publice sau marilor companii de utilități, dar și utilizatorilor finali. Sunt echipamente și produse, sunt aplicații sau pachete software, sunt servicii sau modele comerciale care pot contribui, una câte una, la un confort sporit, la un plus de eficiență sau la un control mai bun al consumurilor de resurse.

Din ce în ce mai mult, inteligența artificială și digitalizarea sunt încorporate în viața de zi cu zi. Cum echilibrăm nevoile energetice și de comunicare în creștere, obligația de a renova/înlocui sistemele învechite, cu reducerea impactului asupra mediului înconjurător? Ne propunem să vă aducem înainte experți și companii de la care să aflați mai multe despre tehnologiile și comportamentele, precum și despre proiectele care vă vor schimba viața în anii care vin!   În 2021, nu doar vânzările de mașini ecologice s-au menținut la un ritm de creștere foarte alert, ci și instalarea de stații de încărcare, cele mai mult dintre ele stații rapide.

 

Agenda 13 aprilie

09.30 – 10.00 Înregistrare

10.00 – 10.05 Introducere Gabriel Avăcăriței, Energynomics

10.05 – 10.20 Prezentare Mihaela Toader

10.20 – 10.30 Prezentare Roxana Mircea

10.30- 10.40 Prezentare Dorin Chisăliță

10.40 – 10.50 Prezentare George Zaharia

10.50 – 11.10 Sesiune de întrebări și răspunsuri

11.10 – 11.30 Pauză de cafea și networking

11.30 – 11.40 Prezentare Csilla Hegedüs

11.40 – 11.50 Prezentare Andrei Botiș

11.50 – 12.00 Prezentare Răzvan Copoiu

12.00- 12.10 Prezentare Nicușor Stan

12.10 – 12.20 Prezentare Cătălin Lepinzean

12.20 – 12.30 Prezentare Cătălin Crivineanu

12.30 – 13.00 Sesiune de întrebări și răspunsuri

Partenerii noștri de la Automobile Bavaria vă oferă posibilitatea de a testa modelele BMW, în special BMW iX, între orele 13-17. Înscrie-te aici pentru test-drive pe 13 aprilie!

ZIUA 2 – 14 aprilie – Mobilitate electrică

 

 

 

Dar nu doar autoturismele contribuie la revoluția electrică; biciclete electrice sunt tot mai numeroase, iar autobuzele electrice au devenit realitate în câteva mari orașe din România. Urmează electrificarea flotelor de camioane grele, un segment în care marii producători anunță noi modele în fiecare an, iar deținători de flote sunt tot mai interesați de transporturi fără emisii de carbon.

Dezvoltarea infrastructurii de încărcare s-a accelerat vizibil, prin intrarea în piață a mai multor municipalități și promite evoluții spectaculoase pentru anii următori. Noutățile din zona de eficiență a bateriilor se lasă încă așteptate, dar multe companii vin cu soluții software avansate de control al încărcării și de management al clienților.

Cu fiecare zi, piața se aglomerează; ne propunem să identificăm împreună care sunt cei mai activi jucători și care sunt principalele oportunități care nu trebuie ratate în 2022!

 

Agenda 14 aprilie

09.30 – 10.00 Înregistrare

10.00 – 10.05 Introducere Gabriel Avăcăriței, Energynomics

10.05 – 10.20 Prezentare Tudor Roșca

10.20 – 10.30 Prezentare Răzvan Encică

10.30 – 10.40 Prezentare Cosmin Vajkovszki

10.40- 10.50 Prezentare Valeriu Panait

10.50 – 11.10 Sesiune de întrebări și răspunsuri

11.10 – 11.30 Pauză de cafea și networking

11.30 – 11.40 Prezentare Dragoș Fundulea

11.40 – 11.50 Prezentare Ștefan Roșeanu

11.50 – 12.00 Prezentare Constantin Ichimoaei

12.00 – 12.10 Prezentare Alexandru Șeremet

12.10 – 12.30 Sesiune de întrebări și răspunsuri

12.30 – 13.00 Cafea și networking

Partenerii noștri de la Automobile Bavaria vă oferă posibilitatea de a testa modelele BMW, în special BMW iX, între orele 13-17. Înscrie-te aici pentru test-drive pe 14 aprilie!

 

 

PARTICIPARE

Accesul la conferinţă este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe. Vă puteți înregistra AICI

Vor fi prezentate exemple practice, iar vorbitorii invitați vor răspunde la întrebările participanților.

Conferința se va desfășura în limba română, fără traducere.

Această conferință este organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri ABB, Automobile Bavaria Group, Consolight, Eaton Electric, Enel X, Flash Lighting Services, LAPP Romania, Phoenix Contact, REI Group, Sixt, Signify.

Teme

ZIUA 1 – 13 aprilie – Orașe sustenabile

CLĂDIRI INTELIGENTE Elementele care fac o clădire smart. Cu ce ne ajută o clădire smart? Servicii smart de operare și întreținere • Cum se realizează, cât costă și cui se adresează. Modele de smart buildings în retail • Clădiri inteligente în logistică și producție – modele de bune practici • Clădiri inteligente pentru proprietari și chiriași – roluri diferite în competiția pentru tehnologia din clădirile de birouri • Cum contribuie clădirile inteligente la îmbunătățirea stilului de viață al angajaților și la productivitatea lor? • Iluminat eficient – Iluminat de Securitate

ENERGII REGENERABILE Impactul clădirilor asupra mediului înconjurător. Modalități de reducere a amprentei de carbon– strategii și parteneriate • Smart utilities pentru clădirile și spațiile inteligente • Resurse de energie regenerabilă pentru mediul urban • Digitalizare și IoT • Smart Cities & Big Data – IoT Network Edge Infrastructure and End Devices • Fabrici inteligente – cât sunt de aproape? • Transformarea serviciilor de facility management în era digitală. Tendințele anului în FMS Building Management System & IoT Integration • Cybersecurity & Safety. Provocările și vulnerabilitățile unui sistem integrat • Conectivitate IoT: costuri, siguranță și beneficii operaționale • Siguranță și viață privată, securitate și amenințări. • Servicii digitale de Inovație • Transformare digitală în sectorul public

EFICIENȚĂ ENERGETICĂ Legislație, reglementare, soluții de eficientizare. Managerul energetic – reglementări și rolul în companie, care companii trebuie să depună declarații ANRE • Eficiența energetică și tehnologiile de automatizare. Contorizare inteligentă. Proiecte de eficientizare energetică: exemple și bune practici. Finanțări în zona de eficientizare energetică pentru clădiri • Monitorizare și control – cum reducem costurile de operare? • Consum eficient

ZIUA 2 – 14 aprilie – Mobilitate electrică

Mobilitatea într-un oraș smart • Perspective în dezvoltarea infrastructurii pentru mașini electrice • Soluții tehnologice disponibile azi, valabile și în viitor • Bune practici de implicare a autorităților locale • Sisteme inteligente de transport și pentru gestionarea traficului • Oferta și serviciile de mobilitate disponibile • Mobilitatea electrică – soluție pentru optimizarea costurilor operaționale • Factori stimulativi în tranziția către flote corporate de mașini electrice • Modele de business stimulate de vehiculele electrice • Monitorizare urbană și optimizare • Rețele și platforme smart pentru spații conectate. Servicii de monitorizare și asistență

Parteneri

Evenimente următoare

Locație

Vorbitori


Csilla Hegedüs
Secretar de stat, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Mihaela Toader
Administratorul public al Consiliului Județean Ilfov

Tudor Roșca
City managerul Sectorului 1 al municipiului București

Ștefan Roșeanu
Președintele Autorității pentru Reformă Feroviară

Răzvan Copoiu
CEO Signify Romania and South-Eastern Europe

Dorin Chisăliță
Head of eCity România, Enel X România

Constantin Ichimoaei
Executive Manager, ABB România

Roxana Mircea
Managing Partner REI Group

Răzvan Encică
CEO Phoenix Contact

Andrei Botiș
CEO NAI Romania și Președinte ROGBC

Cosmin Vajkovszki
Managing Director, LAPP România

Dragoș Fundulea
Principal Roland Berger

Nicușor Stan
Local Sales Manager, ABB România

Alex Șeremet
PR manager la BMW Româ​nia

Cătălin Lepinzean
Key Account Manager, Phoenix Contact

Cătălin Crivineanu
Partner Account Manager Eaton Electric

Valeriu Panait
Director Executiv Consolight

George Zaharia
Head of Traffic Division Flash Lighting Services

Moderator

Gabriel Avăcăriței redactor șef Energynomics

Contact

Denisa Nicola
4 021 230 20 22
[email protected]