Acasă » Termo » EPG lansează raportul Termoficarea în strategiile naționale pe termen lung

EPG lansează raportul Termoficarea în strategiile naționale pe termen lung

1 noiembrie 2022
Termo
Bogdan Tudorache

EPG lansează cel mai recent raport, Termoficarea în strategiile naționale pe termen lung, care analizează strategiile pe termen lung pentru neutralitatea climatică a 23 de state membre și raportează viziunile lor pentru rețelele de termoficare moderne, eficiente și cu emisii reduse de carbon.

Rețelele moderne de termoficare cu emisii scăzute de carbon ar putea contribui semnificativ la decarbonizarea furnizării de agent termic, în special în sectorul rezidențial. Cu toate acestea, furnizează doar 12% din căldură în UE, iar unele țări se luptă cu rețelele vechi ineficiente care au nevoie de reparații și modernizare. Această analiză se focusează pe strategiile pe termen lung ale țărilor și analizează cât de bine ating acestea potențialul de decarbonizare al rețelelor de termoficare cu emisii scăzute de carbon.

”Joi, suntem încântați să vă invităm la viitorul webinar online Climate Recon 2050, găzduit de EPG și de Institutul Ecologic, privind activarea încălzirii urbane cu emisii reduse de carbon, inclusă în strategiile climatice existente pe termen lung ale statelor membre ale UE. În prima parte a webinarului, cel mai recent raport al EPG va fi prezentat de Luciana Miu, Head of Clean Economy EPG. În continuare, Mihnea Cătuți, șef de cercetare EPG, va modera o discuție cu reprezentanți ai industriei și experți din sector”, au spus oficialii EPG.

Evenimentul va avea loc pe 3 noiembrie 2022, de la 15:00 la 16:30 CET, via Zoom.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *