Acasă » Regenerabile » Wpd Offshore, prezentă în România, a devenit Skyborn Renewables

Wpd Offshore, prezentă în România, a devenit Skyborn Renewables

1 noiembrie 2022
Regenerabile
energynomics

Global Infrastructure Partners (GIP) a încheiat achiziția diviziei eoliene offshore a wpd pe care a redenumit-o Skyborn Renewables.

GIP a încheiat un acord cu dezvoltatorul german în luna mai pentru a achiziționa 100% din afacere într-o tranzacție a cărei valoare nu a fost dezvăluită. Activele Skyborn includ participații în cinci proiecte operaționale și în construcție în Germania, Franța și Taiwan și o listă însumând peste 30 GW de proiecte eoliene offshore aflate în diferite stadii de dezvoltare.

În februarie, Wpd Offshore a devenit prima companie din România care a aplicat oficial pentru a dezvolta proiecte de energie eoliană offshore în Marea Neagră, potrivit profit.ro. Au fost înființate wpd Offshore Black Sea 1 SRL și wpd Offshore Black Sea 2 SRL pentru a dezvolta proiectele Black Sea 1 (500 MW) și Black Sea 2 (aproximativ 1,4 GW) în largul coastei Mării Negre.

După preluare, CEO al noii companii este Achim Berge Olsen, cel care a condus divizia de dezvoltare a parcurilor eoliene offshore a wpd Group.

„Skyborn Renewables va combina experiența echipei cu puterea financiară și palmaresul de investiții în active din surse regenerabile ale GIP pentru implementarea energiei eoliene offshore în beneficiul generațiilor viitoare. Misiunea noastră este să abordăm provocările globale ale crizei climatice și ale securității energetice”, a spus Berge Olsen.

Skyborn este prezentă în cincisprezece piețe din Europa și din regiunea Asia-Pacific.

Wpd rămâne prezentă în România, unde dezvoltă proiecte eoliene onshore de peste 1.000 de MW, în județele Brăila și Iași, precum și proiecte fotovoltaice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *