Acasă » Interes general » Enel: Societățile din grup acordă o atenție deosebită respectării legislației în domeniul concurenței

Enel: Societățile din grup acordă o atenție deosebită respectării legislației în domeniul concurenței

20 septembrie 2023
Interes general
energynomics

Societățile Enel acordă o atenție deosebită respectării legislației în domeniul concurenței şi îşi desfăşoară activitatea cu transparență şi nediscriminare, au arătat miercuri, reprezentanții companiei, după ce Consiliul Concurenței a anunțat inspecții inopinate la societăți din grup, vizând un posibil abuz de poziție dominantă.

„Consiliul Concurenței a derulat o inspecție inopinată la unele societăți din grupul Enel în România. Societățile Enel acordă o atenție deosebită respectării legislației în domeniul concurenței, îşi desfăşoară activitatea cu transparență, nediscrimininare şi respect pentru clienți, iar în cadrul inspecției au cooperat pe deplin cu autoritatea competentă, punând la dispoziție toate documentele şi informațiile solicitate”, arată Enel.

Potrivit comunicatului Consiliului Concurenței, inspecțiile s-au derulat în cadrul a trei investigații privind posibile abuzuri de poziție dominantă ale operatorilor de distribuție a energiei electrice din cadrul grupului Enel, în zonele în care aceştia dețin licență. Autoritatea de concurență a precizat că are indicii că E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Banat şi E-Distribuție Dobrogea, printr-o serie de acțiuni, limitează concurența pe piață, prin favorizarea propriilor furnizori de energie electrică, Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, în detrimentul celorlalți furnizori cu amănuntul şi al consumatorilor, conform Agerpres.

Inspecțiile s-au desfăşurat la sediile şi unele puncte de lucru ale companiilor din Bucureşti, Constanța şi Timişoara, iar documentele se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurențiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunțare în ceea ce priveşte vinovăția companiilor, subliniază Consiliul Concurenței.

În vara acestui an, Comisia Europeană a aprobat preluarea operațiunilor din România ale grupului italian Enel de către grupul Public Power Corporation din Grecia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *