Acasă » Regenerabile » Educația este parte integrantă a efortului de creștere a eficienței energetice

Educația este parte integrantă a efortului de creștere a eficienței energetice

4 iulie 2023
Regenerabile
energynomics

Atunci când vorbim de eficiență energetică, trebuie să pornim de la educație, de la niveluri cât mai timpurii, a militat Mihai Popescu, Product manager Huawei, în cadrul atelierului „Optimizarea fluxurilor energetice în industrie”, organizat de Energynomics la Oradea. “Obiectivul nu trebuie să fie să producem neapărat mai multă energie, ci să evităm să o consumăm haotic și risipitor”, a adăugat el înainte de a se referi la soluțiile de stocare ale Huawei, segment în care compania pune la dispoziția clienților rezidențiali unități cu puteri cuprinse între 5-30 kWh.

Pentru sectorul industrial, soluțiile de stocare au puteri de 200 kWh, în timp ce pentru zona de utility scale, respective parcuri fotovoltaice de mari dimensiuni, compania livrează containere de 2 MWh.

În ceea ce privește soluțiile de încărcare a mașinilor electrice, Huawei livrează atât de stații monofazice de 7,4 kWh pentru zona rezidențială, cât și unități de 22 kWh plug-in sau module de 40 kWh pentru clienții industriali. Aceste modulele de încărcare pot fi integrate în soluțiile oferite la nivel local.

”Toate produsele sunt integrabile în platforma Fusion Solar de management în care totul poate fi monitorizat în timp real, ceea ce permite analize și decizii rapide”, a adăugat Popescu.

El s-a referit și la comportamentul utilizatorilor de baterii care are un impact substanțial asupra performanțelor echipamentelor și ulterior asupra beneficiilor și duratei de viață a ale acestora.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI MIHAI POPESCU

Compania chineză este prezentă în peste 170 de țări și are peste 195.000 de angajați, dintre care jumătate se ocupă de cercetare și dezvoltare de echipamente și produse. “Jumătate din angajații Huawei și jumătate din cifra e afaceri a companiei au legătură cu eforturile de cercetare și dezvoltare”, a insistat Mihai Popescu.

Atelierul „Optimizarea fluxurilor energetice în industrie” a fost organizat de Energynomics la Oradea cu ajutorul partenerilor noștri: Huawei, Celestica, Elektra Renewable Support, EnergoPower, Ensys, Exim Banca Românească, Lisscom, Parapet.ro, REI Grup, Sun Energies, TAW Energy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *