Acasă » Regenerabile » PNE vinde 208 MWp la TotalEnergies, mai are un GW în dezvoltare

PNE vinde 208 MWp la TotalEnergies, mai are un GW în dezvoltare

4 iulie 2023
Eolian
energynomics

PNE anunță ca a încheiat cu succes un contract cu TotalEnergies Renewables SAS privind vânzarea a cinci proiecte fotovoltaice în România. Proiectele în curs de dezvoltare au o capacitate totală combinată de vârf de 208 megawați (MWp). Părțile la tranzacție au convenit să nu dezvăluie prețul de achiziție.

PNE rămâne responsabilă pentru dezvoltarea ulterioară a proiectului până la atingerea etapei ’’ready to build’’ (gata de construcție). Potrivit companiei, acordul subliniază încrederea clienților PNE în dezvoltarea către un „furnizor de soluții de energie curată”.

PNE activează în România de peste 10 ani, interval în care a dezvoltat și a vândut cu succes proiecte fotovoltaice eoliene și solare de 510 MW/MWp.

Faptul că Total Energies, o companie de renume pe piața energetică globală, a fost interesată să achiziționeze aceste proiecte dezvoltate de PNE, subliniază calitatea și potențialul acestora, afirmă Daniela Dinescu, managing director PNE Romania. “Continuăm să fim între companiile de top în domeniul energiei regenerabile în România și să aducem inovație și sustenabilitate în toate proiectele noastre.

Daniela Dinescu este country manager al PNE ROMANIA de peste 10 ani ;i este membru activ atât ]n consiliul director RWEA, cât și în cel al RPIA, asociații care reprezintă vocea regenerabilelor in Romania. PNE România are în dezvoltare proiecte cu o capacitate de peste 1 GW, în diverse tehnologii regenerabile.

 

Grupul PNE

Grupul PNE, care operează la nivel internațional este listat la SDAX și, cu mărcile sale PNE și WKN, este unul dintre cei mai experimentați dezvoltatori de proiecte de parcuri eoliene onshore și offshore. Gama de oferte include fotovoltaice, stocarea energiei electrice și servicii. PNE este, de asemenea, implicată în dezvoltarea de soluții power-to-X.

 

TotalEnergies

TotalEnergies avea la sfârșitul anului 2022 o capacitate instalată brută de generare a energiei electrice din surse regenerabile de aproape 17 GW. Obiectivul este de a atinge o capacitate de producție de 35 GW din surse regenerabile și stocare până în 2025 și apoi la 100 GW până în 2030. TotalEnergies este prezentă pe piața românească prin 4 companii – Hutchinson, TotalEnergies Marketing, AS24 România și TotalEnergies Global Services București – fiind amplasată între București și împrejurimile Brașovului, cu peste 1.400 de angajați activi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *