Acasă » Interes general » Digitalizare » Corina Popescu: Decada următoare aparţine consumatorului, descentralizarea înseamnă digitalizare

Corina Popescu: Decada următoare aparţine consumatorului, descentralizarea înseamnă digitalizare

19 mai 2021
Digitalizare
Gabriel Avăcăriței

Decada care urmează va aparţine consumatorului, iar descentralizarea sectorului energetic nu se poate face fără digitalizare, a declarat Corina Popescu, directorul general al Electrica.

„Această decadă este decada consumatorului. Vorbim despre descentralizare, dar nu se poate face o descentralizare fără o digitalizare. Cred că marele challenge pentru acest deceniu o să fie modul în care industria energetică va face faţă provocărilor pe care smart customer o să le pună în faţa ei. Vorbim astăzi despre modalităţi de stocare care sunt foarte diverse şi vorbim din ce în ce mai mult despre hidrogen”, a spus directorul Electrica.

”Nu ştiu cât de pregătită este România să absoarbă aceste noi tehnologii, să le dezvolte ca să putem şi noi, la nivel de ţară, să avem un ad value pe acea industrie orizontală şi să facem faţă acestei descentralizări. Eu cred că decada asta, dacă vorbim despre descentralizare, mână în mână cu digitalizarea, în condiţiile decarbonării, aş putea să o numesc decada smart customer”, a afirmat Popescu, potrivit Agerpres.

Un raport PwC Net Zero Economy Index, publicat la finele anului trecut, arăta că limitarea creşterii temperaturii globale la cel mult 1,5 grade Celsius, aşa cum a fost convenit prin Acordul de la Paris, impune ca rata de decarbonare să ajungă la 11,7% anual, de aproape cinci ori mai mare decât în 2019.

Conform documentului, până în 2020, în întreaga lume, combustibilii fosili au continuat să domine, 57% din creşterea consumului de energie fiind generată doar de gaze naturale şi petrol. Emisiile de CO2 cauzate de producerea de energie au crescut cu 0,5% în acest an, întrucât şi consumul global de energie a crescut cu 1,3%.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.