Acasă » Electricitate » Conceptul ‘All Electric Society’ de la Phoenix Contact este definitoriu pentru eficiență și sustenabilitate

Conceptul ‘All Electric Society’ de la Phoenix Contact este definitoriu pentru eficiență și sustenabilitate

5 mai 2022
Electricitate
Bogdan Tudorache

La aproape 100 de ani de la fondare, Phoenix Contact a lansat conceptul ‘All Electric Society’ – definitoriu pentru eficiență și sustenabilitate. Acesta descrie o societate care se va baza pe energie electrică produsă în mod sustenabil, în condiții cât mai eficiente cu putință, cu costuri cât mai mici și beneficii cât mai mari, a spus Cătălin Lepinzean, Key Account Manager Phoenix Contact, în cadrul conferinței “Orașe inteligente – ce putem face azi”, organizate de Energynomics.

Phoenix Contact este un producător german de componente destinate instalațiilor electrice, automatizărilor pentru industrii, tot ce are legătură cu elementele de control din interiorul cabinetelor. ”Putem merge de la simple automatizări, până la subiectele noastre de astăzi, care țin de eficiența energetică, de clădiri și orașe inteligente, de încărcarea autovehiculelor electrice etc. În această perioadă, când ne apropiem de sărbătorirea centenarului Phoenix Contact, venim cu mesajul ‘All Electric Society’, care propune o societate integral electrică. ‘All Electric Society’ înseamnă o societate care se va baza pe energie electrică produsă în mod sustenabil, în condiții cât mai eficiente cu putință, cu costuri cât mai mici și beneficii cât mai mari. Pentru aceasta, Phoenix Contact stă la dispoziția oricărui partener, integrator sau beneficiar final, cu soluțiile și ideile noastre”, a spus Cătălin Lepinzean.

”‘All Electric Society’ înseamnă, pentru noi, prezentul și viitorul și ne pregătim ca împreună să punem umărul și să ajutăm societățile în care locuim și avem afaceri să atingă aceste deziderate”, a mai spus el.

Soluțiile pot fi scalate și la nivelul orașelor inteligente, întrucât interpretarea datelor oferite de un simplu set de senzori sau de cele mai complexe sisteme poate fi aplicată oricăror tipuri de necesități locale. ”Totul se bazează pe aceste soluții de monitorizare, de culegere de informații, de prelucrare și de luare a deciziilor în funcție de ele. În zona de eficiență energetică, totul trebuie optimizat așa încât să realizăm consumuri de energie cât mai eficiente, cât mai sustenabile”, a mai spus Cătălin Lepinzean.

Conferința “Orașe inteligente – ce putem face azi” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri ABB, Automobile Bavaria Group, Consolight, Eaton Electric, Enel X, Flash Lighting Services, LAPP Romania, Phoenix Contact, REI Group, Sixt, Signify.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *