Acasă » Electricitate » Cogenerarea și sursele regenerabile funcționează cel mai bine împreună

Cogenerarea și sursele regenerabile funcționează cel mai bine împreună

5 mai 2023
Electricitate
energynomics

Soluțiile de cogenerare pot fi integrate cu alte surse, cum ar fi solarul sau eolianul, și pot fi utilizate atât în ​​industrie, cât și în sectorul rezidențial pentru a furniza energie curată.

„Soluțiile de cogenerare sunt un element de susținere a surselor regenerabile și invers, sursele regenerabile fac soluția de cogenerare mai ecologică”, a declarat Cristian Athanasovici, Business Development Manager, Kawasaki Gas Turbine Europe, la conferința „Abordare regională Sofia”, organizată de Energynomics.

Athanasovici a menționat că abordarea companiei pe piața energetică a UE se bazează pe patru piloni și anume decarbonizarea, descentralizarea, digitalizarea și generarea distribuită de energie.

„Al patrulea este foarte important pentru că apropierea sursei de energie de consumator reduce pierderile în rețeaua de transport”, a adăugat el.

Compania consideră că hidrogenul va fi principalul combustibil al viitorului, iar grupul japonez Kawasaki este pregătit să livreze tehnologia necesară acestui obiectiv. Kawasaki folosește deja, din 2018, gaz natural și hidrogen într-o centrală electrică din Japonia. Compania are „o foaie de parcurs foarte ambițioasă pentru hidrogen”, potrivit lui Athanasovici.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI CRISTIAN ATHANASOVICI

Kawasaki și-a stabilit biroul din România în București în 2018 și are în prezent 67 de angajați. Biroul este responsabil pentru activitățile de promovare și vânzări în Europa de Sud-Est.

Conferința „Abordare regională Sofia” a fost organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor noștri: Eaton Electric, Finder, Kawasaki Gas Turbine Europe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *