« Toate evenimentele

Abordare regională Sofia: Energia circulă în ambele sensuri

27 Apr 2023 @ 09:00 - 13:00

Joi, pe 27 aprilie, de la ora 09:00, Energynomics organizează la Hotel Central din Sofia (Bulevardul Hristo Botev numărul 52) prima conferință din acest an în seria Abordare Regională. Conferința B2B, în format in-person, este o ocazie excelentă de a interacționa cu cei mai puternici lideri din rândul mediului de afaceri din România și din Bulgaria. Întâlnirea de o jumătate de zi este menită să reunească experți și decidenți români din industria energetică, cu colegii lor din orașul gazdă, pentru a facilita un schimb de idei și viitoare colaborări de afaceri.

Pentru participare în format clasic, CLICK AICI!

Obiectivele generale ale proiectului Regional Approach sunt promovarea expertizei românesti din energie pe pietele internationale simultan cu prezentarea oportunităților de pe piața locală în fața unor potențiali parteneri externi. Ne propunem totodată ca pe 27 aprilie să aducem în atenție oportunitățile de dezvoltare a lanțurilor valorice energetice pentru tranziția energetică în cele două țări – hidrogen, baterii, fotovoltaice, eoliene, mașini electrice etc.

CONTEXT

Apropierea geografică și istoria comună fac din Bulgaria și România buni candidați pentru o cooperare puternică. De asemenea, ca parte a Uniunii Europene, ambele state se află deja pe o cale comună, delimitate de aceleași directive, reglementări și obiective obligatorii. În plus, există o mulțime de interese reciproce de dezvoltat și instrumentele de coagulare a resurselor și a know-how-ului străin sunt aceleași.

A aduce în același spațiu companiile care operează în România și Bulgaria este o abordare excelentă pentru a le pune înainte noi oportunități de afaceri! În multe cazuri, Bulgaria și România se luptă cu aceleași dificultăți (infrastructura veche, lipsa finanțării interne, modernizarea în curs a piețelor energetice); de aceea soluțiile care au funcționat într-o țară ar putea fi, de asemenea, răspunsul la problemele din țara vecină. Bine ați venit la conferința privind abordarea regională pentru a ne prezenta noi seturi de răspunsuri la provocările de zi cu zi cu care se confruntă afacerile noastre!

DE CE SĂ ALEGI ROMÂNIA?

Infrastructura energetică românească mai degrabă învechită și poate deveni un câmp de lucru extins atât pentru jucătorii multinaționali, cât și pentru întreprinderile familiale mai mici din Europa. Familiarizarea cu companiile românești este o modalitate bună de a te face cunoscut într-o piață nouă!

DE CE SĂ ALEGI EXPERȚII ROMÂNI?

În același timp, experții români și companiile lor au multe de pus de la dispoziția omologilor lor din Europa, așa cum unii dintre ei o fac deja. Cunoașterea companiilor românești este o modalitate bună de descoperi un nou set de soluții!

Eveniment recomandat de Centrul Român al Energiei – CRE, Camera de Comerț și Industrie a României – CCIR, Camera de Comerț și Industrie a Bulgariei – BCCI.

Conferința Abordare Regională Sofia este organizată de Energynomics cu susținerea partenerilor noștri: Eaton Electric, Finder, Kawasaki Gas Turbine Europe.

Aceasta a fost ediția din 2022 – 15 septembrie – 15 septembrie – Abordare regională Sofia –  articole de follow-up

Teme

  • Securitatea energetică
  • Proiecte de energie regenerabilă
  • Eficiență energetică și prosuming
  • Finanțarea proiectelor energetice
  • Operarea transfrontalieră a companiilor
  • Interconectarea (energie electrică și gaze naturale)
  • Cogenerare / HVAC
  • Automatizare și IoT – industria 4.0
  • Recuperarea deșeurilor, biogaz

 

Parteneri strategici

Parteneri

Locație

Vorbitori


Tsvetan Simeonov
Președinte al Asociației organizațiilor angajatorilor bulgari în 2023, Președinte al Camerei de Comerț și Industrie a Bulgariei

Teodora Georgieva
Executive Officer ICGB

Evangelos Gazis
Head of Southeastern Europe, Aurora Energy Research

Dimitar Enchev
Co-founder and CEO Europe CWP Global

Asen Georgiev
Manager de vânzări pentru segmentul EWS la Eaton Electric

Alex Gospodinov
CEO hooracán energy

Cristian Athanasovici
BDM, Kawasaki Gas Turbine Europe

Kostantsa Rangelova
Analist senior pentru energie și climă la Centrul pentru Studiul Democrației

Julian Popov
European Climate Foundation (ECF) Fellow, Chairman of Buildings Performance Institute Europe - BPIE

Moderator

Gabriel Avăcăriței redactor șef Energynomics

Contact

Denisa Nicola [email protected]