Acasă » Interes general » Azomureș intră în revizie generală din cauza OUG 114

Azomureș intră în revizie generală din cauza OUG 114

28 februarie 2020
Interes general
Energynomics

Principalul furnizor de îngrăşăminte pentru agricultura românească, SC Azomureş SA Târgu Mureş, a anunţat, joi, că îşi întrerupe activitatea pe parcursul lunii martie întrucât va efectua revizia generală a echipamentelor, din cauza creşterii preţului la gazul metan generată de OUG 114/2018, scrie agenția Agerpres.

„Azomureş anunţă începerea, la 1 martie, a lucrărilor tehnice din cadrul reviziei generale 2020. OUG 114/2018 care a determinat creşterea nejustificată la principala materie primă, gazul metan, şi dereglări în calendarul de livrare a gazelor, creează în continuare condiţii nefavorabile pentru continuarea activităţii de producţie. În mod normal, reviziile generale sunt programate vara, imediat după ce fermierii au folosit îngrăşămintele pentru fertilizarea culturilor agricole”, a precizat Azomureş, într-un comunicat de presă, conform e-nergia.ro.

Compania şi-a cerut scuze faţă de toţi clienţii şi faţă de toţi fermierii români pentru orice inconvenient cauzat de această întrerupere a activităţii, pe motiv că a fost obligată să recurgă la această soluţie „extremă”, pe fondul creşterii preţului la gazul metan.

„Am fost nevoiţi să apelăm la o măsură pe care o putem considera extremă – să ne programăm reviziile unor echipamente în funcţie de preţul la gaz metan. Este neobişnuit pentru noi. Încercăm să asigurăm cantităţi rezonabile de îngrăşăminte pentru piaţa locală, acum în plină campanie agricolă, distribuitorii noştri fiind pregătiţi să pună la dispoziţie îngrăşăminte. Privim cu interes la scena politică şi la momentul când se va realiza liberalizarea pieţei de gaze naturale care ar trebui să readucă starea de normalitate pentru Azomureş, dar şi pentru alte companii care folosesc această resursă naturală drept materie primă principală”, a declarat Harri Kiiski, directorul general al Azomureş.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.