Coronavirusul a redus cererea de energie electrică din fiecare țară, România a pierdut 5%

0

Fiecare țară din Europa a înregistrat o scădere a cererii de energie electrică cu 2-7% săptămânal, România pierzând 5% în ultima săptămână, încheiată pe 22 martie, potrivit Ember Research. Italia, Spania și Franța au suferit un impact dublu față de alte țări. Cererea de electricitate din Marea Britanie a fost cel mai puțin afectată, până în prezent.

În Italia, deși căderea săptămânală a fost de 12%, a existat deja un impact de 8% în săptămâna precedentă, ceea ce implică un impact total de 20% în ultimele 2 săptămâni. În plus, Italia a impus o măsură de blocaj suplimentară, ceea ce înseamnă că și mai multe industrii și servicii se vor opri, iar impactul asupra cererii de energie electrică ar putea chiar să depășească 20%. Vinerea trecută, utilitatea italiană A2A a declarat că pandemia a fost responsabilă pentru o scădere de 15% a cererii de energie electrică pe întreg teritoriul Italiei și că scăderea a fost de până la 25% în regiunile nordice ale țării.

În Spania, impactul săptămânal a fost de 10% asupra cererii de energie electrică, dar joi s-a înregistrat cea mai mare scădere la 16%. În Franța, datele ENTSO-E s-au oprit miercuri, așa că putem observa căderi de 10-13% doar de luni până miercuri.

Cererea de energie electrică din Germania a scăzut până la 6% până vineri, deoarece mai multe industrii s-au închis de-a lungul săptămânii (nu au fost raportate încă date pentru weekend de către ENTSO-E). Marea Britanie a înregistrat unul dintre cele mai mici impacturi până în prezent. Fiecare țară a înregistrat un anumit impact – de exemplu, Polonia a înregistrat scăderi de aproximativ 5% de luni până vineri.

Share.

Lasă un comentariu