Acasă » Regenerabile » wpd România: Accelerăm investițiile în eolian onshore și fotovoltaic, avem proiecte de 1,6GW

wpd România: Accelerăm investițiile în eolian onshore și fotovoltaic, avem proiecte de 1,6GW

13 mai 2022
Eolian
Bogdan Tudorache

Grupul german wpd a semnat pe 6 mai 2022 un acord cu fondul american GIP pentru vânzarea diviziei eoliene offshore, incluzând cele 2 proiecte din Marea Neagră de 1.900 MW. În urma tranzacției, wpd își întărește capacitatea financiară și se concentrează în continuare pe activitățile eoliene onshore și fotovoltaice, care vor ajuta atingerea obiectivelor grupului de dublare a capacitățiilor deținute în proprietate de la 2.500 MW la 5.000 MW până în 2024, se arată într-un comunicat remis Energynomics.

wpd România face parte din grupul wpd, care dezvoltă și operează parcuri eoliene onshore, offshore și solar și este implicată activ în 30 de țări din Europa, Asia, Chile și SUA, având sediul central în Bremen. Compania germană a realizat deja parcuri de energie eoliană cu o putere de 5.620 MW și pregătește noi proiecte cu un total de 13.900 MW eolian onshore și 2.300 MWp energie solară.

”wpd România rămâne o parte importantă a acestui efort susținut și va accelera dezvoltarea și construcția proiectelor sale de energie regenerabilă onshore din România”, spun oficialii companiei.

Conform comunicatului oficial al wpd și al informațiilor apărute în media internațională și națională, wpd AG, unul din cei mai importanți producători de energie regenerabilă din lume, cu experiență de peste 25 de ani în energie eoliană onshore, offshore și solară a semnat un acord cu fondul american de investiții în infrastructură Global Infrastructure Partners (GIP) pentru vânzarea a 100% din divizia eoliană offshore.

În urma tranzacției, wpd își va putea concentra eforturile și își va asigura resursele necesare accelerării dezvoltării, finanțării, construcției și operării proiectelor sale eoliene onshore și solare, inclusiv a celor aflate în România.

”România este una din importantele piețe viitoare pentru wpd având necesarul de punere în funcțiune de capacități semnificative în regenerabile în următori ani”, menționeaza Nikolaus Eichert, MD, wpd România.

”Cu un pipeline generos de peste 1,6 GW (eolian onshore si PV) in dezvoltare și mai multe proiecte pe eolian construibile în următoarea perioadă, wpd România contribuie la dezvoltarea generării de energie regenerabilă, valorificând potențialul uriaș pe care țara noastră îl deține în ceea ce privește resursele, suprafața disponibilă și cererea de energie”, spune Mihai-Florin Necula, Head of Project Development. ”Cu birouri la Iași, București și Cluj-Napoca acoperim zonele de interes cu o echipă în contiună creștere formată atât din experți cât și din young proffesionals pentru a ne îndeplini țintele”.

“wpd AG va continua să-și întărească activitățile eoliene onshore și solare în cele 30 de țări din Europa, Asia, Chile și SUA. Proiectele noastre eoliene și solare în funcțiune totalizau 2.500 MW la sfârșitul anului 2021 și vom dubla acest volum până în 2024″, spune Björn Nullmeyer, directorul financiar al wpd.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *