Acasă » Regenerabile » Masdar ar putea investi în proiecte regenerabile locale, alături de Hidroelectrica

Masdar ar putea investi în proiecte regenerabile locale, alături de Hidroelectrica

1 noiembrie 2022
Regenerabile
energynomics

Compania Masdar, din Emiratele Arabe Unite, care se ocupă cu producția de energie regenerabilă, este interesată să investească în România, în colaborare cu Hidroelectrica, a anunțat marți ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Acesta a participat, în 31 octombrie, la ADIPEC 2022, eveniment care a reunit peste 150.000 de lideri mondiali în domeniul energiei. În acest context, ministrul Energiei a discutat cu Suhail AlMazrouei, ministrul Energiei şi Infrastructurii din Emiratele Arabe Unite, despre cooperare în domeniul energiei, prin implicarea companiilor emirateze în proiecte de investiții în producția de energie regenerabilă, nucleară, dar şi despre diversificarea şi intensificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale.

„De asemenea, am avut dialog cu reprezentanții companiei Masdar, care se ocupă cu producția de energie regenerabilă. Sunt interesați să investească în țara noastră în colaborare cu Hidroelectrica şi i-am încurajat să intensifice dialogul pentru a demara proiectele cât mai curând. Am discutat şi cu reprezentanții companiei Taqa pentru a-i încuraja să facă investiții în România. Este vorba de o colaborare cu cei de la Transelectrica pentru realizarea unui cablu de transport al energiei electrice în curent continuu HVDC, pentru modernizarea infrastructurii energetice. Prin cooperare vom reuşi să ne atingem obiectivele de creştere a producției de energie curată”, a scris pe Facebook Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *