Acasă » Interes general » ESG » Wiren instalează panouri solare pentru proiectele Speedwell – Miro și Record Park

Wiren instalează panouri solare pentru proiectele Speedwell – Miro și Record Park

15 februarie 2023
ESG
energynomics

Speedwell, un important dezvoltator imobiliar din România, anunță instalarea de panouri fotovoltaice pentru două din proiectele sale: Record Park în Cluj și Miro în București. Compania intenționează să îmbunătățească proprietățile din propriul portofoliu și să le transforme în clădiri cu un grad mai ridicat de sustenabilitate, conform Transilvania Business.

Unul dintre pașii în direcția sustenabilității în imobiliare realizați de Speedwell este instalarea unor panouri fotovoltaice pe acoperișurile clădirilor de birouri. Miro va beneficia de un proiect fotovoltaic cu o capacitate de 400 kwp, începând cu luna februarie 2023. Proiectul este contractat de Wiren, prin reprezentantul său, Dan Fleșariu, și are ca termen de finalizare luna martie.

Același plan de acțiune va fi implementat și la Record Park Offices, parte din proiectul mixed-use cu același nume, din Cluj-Napoca. Începând cu martie 2023, atât pe acoperișul clădirii de birouri Record Park, cât și pe cel al centrului sportiv din incinta ansamblului, vor fi instalate panouri fotovoltaice cu o capacitate de 150 kwp.

Această mișcare face parte din planul de sustenabilitate al companiei, care pune accent pe utilizarea unor tehnici și tehnologii inovatoare pentru a îmbunătăți amprenta asupra mediului a proprietăților din portofoliul său. Speedwell are un istoric consistent în ceea ce privește construcțiile sustenabile și este dedicată îndeplinirii celor mai înalte standarde de practici de mediu, sociale și de guvernanță (ESG).

“Ne angajăm să reducem impactul asupra mediului și să dezvoltăm proiecte mai sustenabile. Decizia de a instala panouri fotovoltaice pe clădirile Miro și Record Park reprezintă un pas firesc, dar semnificativ în atingerea obiectivului nostru de îmbunătățire a proiectelor dezvoltate. Credem că investind în energie regenerabilă nu numai că putem reduce amprenta de carbon, ci și costurile pentru utilizatorii clădirilor”, declară Didier Balcaen, CEO și Cofondator Speedwell.

„Suntem onorați de colaborarea cu Speedwell, pentru a ne aduce contribuția la reducerea amprentei de carbon în cele mai aglomerate și active orașe ale României. Obiectivul nostru este de a oferi soluții adecvate tuturor celor care cred și își doresc să facă o diferență în viitorul acestei planete. Partea frumoasă este că grija pentru mediu vine la pachet cu independența energetică, pe care noi o sprijinim indiferent că este la nivel de consumator corporate, sau consumator rezidențial”, afirmă Dan Fleșariu, CEO, Wiren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *