Acasă » Regenerabile » Inițiativa celor Trei Mări finanțează cu 150 mil. euro proiectele solare regionale ale R.Power

Inițiativa celor Trei Mări finanțează cu 150 mil. euro proiectele solare regionale ale R.Power

15 februarie 2023
Regenerabile
energynomics

Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări (FII3M), care cuprinde un grup de 12 țări semnatare, din care fac parte Polonia și România, a semnat o investiție inițială de 150 milioane de euro pentru R.Power, cel mai mare dezvoltator independent de proiecte fotovoltaice din Polonia, fonduri ce vor sprijini dezvoltarea companiei pe piețele europene, inclusiv în România.

În schimbul investiției, Fondul va achiziționa o participație minoritară la compania poloneză, sub rezerva obținerii aprobărilor de la autoritățile relevante. Fondul are opțiunea de a-și majora investiția până la 250 milioane de euro, scrie Profit.ro.

Acționarii fondatori ai R.Power vor păstra o participație majoritară și vor continua să conducă compania.

Investiția FII3M va ajuta compania să își accelereze creșterea în Polonia, precum și pe alte piețe, printre care și România, spune Przemek Pięta, cofondator și director general al R.Power.

Deasemenea, investiția Fondului va sprijini strategia de creștere pe termen lung a companiei, care intenționează să atingă un portofoliu solar operațional de 1 GW în următorii doi ani pe piețele din UE. În prezent, compania operează și construiește peste 500 MWp de centrale fotovoltaice la scară utilitară în Polonia și Portugalia, având în dezvoltare un portofoliu total de active fotovoltaice de peste 8,3 GWp în cele cinci țări unde este prezentă (Polonia, Portugalia, România, Italia, Spania și Germania).

Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări este un fond comercial dedicat investițiilor în infrastructură în Europa Centrală și de Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *