Acasă » Electricitate » Volkswagen admite că se mișcă prea încet pe frontul vehiculelor comerciale electrice

Volkswagen admite că se mișcă prea încet pe frontul vehiculelor comerciale electrice

18 septembrie 2017
Electricitate
energynomics

Volkswagen se mișcă prea încet în cazul vehiculelor utilitare electrice, în urma unor companii precum Tesla și Deutsche Post DHL, spune șeful departamentului de camioane VW. El a spus că Volkswagen dispune de alternative fără emisii la camioanele și autobuzele convenționale, potrivit Reuters.

„Dar poate că producătorii germani s-au mișcat prea încet”, a declarat, cotidianului german Tagesspiegel, Andreas Renschler, membru al consiliului de administrație al grupului Volkswagen.

Producătorii de camioane, cum ar fi Tesla, Daimler și Navistar International Corp se luptă pentru a depăși provocările legate de înlocuirea cu baterii a motoarelor diesel, în timp ce autoritățile investighează poluarea cu dioxid de carbon și noxe.

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a declarat miercuri că firma din Silicon Valley va prezenta un prototip al unui camion cu semiremorcă electric pe 26 octombrie.

„Tesla a dat câteva impulsuri importante și bune în industrie”, a declarat Renschler pentru Tagesspiegel, însă Volkswagen a funcționat mai degrabă ca un „al doilea motor, care ar fi mai degrabă să verifice de câteva ori dacă standardele sunt corecte”.

Daimler a declarat joi că United Parcel Service va fi primul client comercial din SUA pentru noul său camion eCanter, alimentat de baterii.

Grupul german de logistică Deutsche Post a proiectat și construit propria mașină de transport electric, StreetScooter și intenționează să dubleze producția anuală la 20.000 de unități până la sfârșitul anului.

Volkswagen a anunțat săptămâna aceasta la Frankfurt că va intensifica trecerea la mașinile electrice, investind mai mult de 20 de miliarde de euro în vehiculele cu emisii zero până în 2030, pentru a provoca Tesla în crearea unei piețe de masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *